dg DIALOG BGT Gebruikersdagen 2016: groot succes!

Op 19, 24 en 31 mei 2016 organiseerde Sweco de regionale dg DIALOG BGT Gebruikersdagen. In totaal hebben ruim 140 relaties deelgenomen aan één van de bijeenkomsten in Breda, Haarlem en Deventer. Naast nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot dg DIALOG BGT en de nieuwe module Mutatiebeheersysteem (MBS), stond het delen van ervaringen en een demonstratie van het StUf-Geo IMGeo berichtenverkeer tussen dg DIALOG BGT en Obsurv op deze dag centraal.

Tips & tricks

De Gebruikersdagen werden gestart met diverse tips & tricks sessies (Landmeetkundige inwinning, Toepassingen van dg DIALOG BGT met FME, Aandachtspunten bij levering in de BGT-keten). De sessies liepen parallel en werden druk bezocht.

Plenaire sessies

Na de tips & trics sessies begonnen de plenaire presentaties. Bart van der Lely (Sweco) gaf een presentatie over de ervaringen met was-/wordt leveringen en LV-Sync en waar we nu staan met de BGT-keten. Tevens presenteerde Bart de ontwikkelingen in versie 7.3 en de nieuwe versie 7.4 van dg DIALOG BGT. Daarbij werd ingegaan op de wijzigingen waarmee men bij overgang naar deze versie rekening dient te houden.

In een vervolgsessie verzorgde Bart samen met Roeland Boeters (Sweco) en Gertjan den Hertog (Sweco) een demonstratie van het StUf-Geo IMGeo berichtenverkeer tussen dg DIALOG BGT en Obsurv. Ten slotte gaf Roeland een presentatie over de functionaliteit van het MBS (mutatiebeheersysteem).

GPS BGT-puzzeltocht

In het middagprogramma werd een GPS BGT-puzzeltocht door het centrum van de stad georganiseerd. Alle deelnemers werden in groepen verdeeld en gingen op pad. De GPS BGT-puzzeltocht werd door de deelnemers als zeer positief ervaren! Dit kwam mede door het contact met andere collega’s en de diverse opdrachten die o.a. ook in relatie stonden tot de BGT.

Positief ontvangen

De dag werd afgesloten met een informele borrel. Uit de tot nu toe ontvangen feedback blijkt dat de Gebruikersdagen bij onze relaties zeer positief zijn ontvangen. Door de kleinere setting per bijeenkomst was er genoeg ruimte om bij te praten en ervaringen te delen met onze adviseurs en andere gebruikers.

Presentaties downloaden

Alle presentaties van de dg DIALOG BGT Gebruikersdagen zijn nu online beschikbaar. U kunt de presentaties downloaden en bekijken als u bent ingelogd op ons klantenportaal: mijn.bgtsoftware.nl.

Bent u gebruiker van dg DIALOG BGT, maar heeft u nog geen account? Neem dan contact met ons op.