Een extra kopje koffie? Of liever uw database upgraden?

Gaat u vaak koffie halen als u het kaartvenster in dg DIALOG BGT ververst of een StUF-Geo-bestand exporteert? Dan is de kans groot dat er winst te halen is uit de performance van uw applicatie door uw database te upgraden. De combinatie van de juiste Oracle-versie met een recente versie van dg DIALOG BGT kan een behoorlijke boost geven aan de performance van uw systeem.

Snellere gebruikservaring dg DIALOG BGT
De laatste tijd hebben wij onze software verder geoptimaliseerd zodat de gebruikservaring qua snelheid een stuk beter is geworden. Dit heeft zich onder andere geuit in het sneller tekenen van het kaartvenster in dg DIALOG BGT 7.2 en recent (in 7.3.4) het significant sneller exporteren van StUF-Geo-bestanden uit de database.

Nieuwe Oracle-versies
Daarnaast hebben wij gemerkt dat Oracle regelmatig het executieplan (de manier waarop Oracle bepaalt welke indexen geraadpleegd moeten worden om de juiste objecten op te halen) verkeerd berekent, waardoor het bevragen van de database trager is dan zou moeten. Dit treedt vooral op bij het tekenen van spatial lagen die maar enkele objecten bevatten zoals polygoonlagen. Deze bug is opgelost vanaf Oracle versie 11.2.0.4 en hoger. Wij hebben zelf kunnen vaststellen dat met Oracle 11.2.0.4 en zeker Oracle 12 een flinke snelheidswinst te behalen is.

Performanceverbetering
Over een verbeterde performance schrijft Ton Broeken (gemeente Breda) in de dg DIALOG BGT LinkedIn-groep het volgende: Bij gemeente Breda is na de upgrade van Oracle 10 naar Oracle 11.2.0.4 en versie 7.3.4 van dg DIALOG BGT een enorme performanceverbetering bereikt. De aanmaak van een zeer groot mutatiebestand (250.000 toevoegingen) kostte voorheen meer dan 24 uur en nu nog maar iets meer dan 1 uur.”

dg DIALOG BGT 7.4
Vanaf dg DIALOG BGT 7.4 zullen Oracle 11 en 12 volledig worden ondersteund (ook 3D!), dus voor een mogelijke snelheidswinst kunt u wellicht uw databasebeheerder eens vragen of een database-upgrade in de nabije toekomst tot de mogelijkheden behoort.

Meer weten over dg DIALOG BGT?
Wilt u meer weten over de nieuwste versie van dg DIALOG BGT? Of wilt u ook eens weten op welke manier u de performance van uw applicatie kunt verbeteren? Laat het ons weten. Wij denken graag met u mee. Neem contact op met een van onze adviseurs.