Trimble Access

Landmeten: hoe werkt de koppeling tussen dg DIALOG BGT en Trimble Access?

In de meest recente versie van dg DIALOG BGT is een volledige koppeling met Trimble Access ontwikkeld. En dat is handig, want daarmee kunnen landmeetkundige gegevens 1 op 1 worden uitgewisseld tussen dg DIALOG BGT en Trimble Access. Zo hoef je dus niet meer handmatig aan je data te sleutelen. Benieuwd hoe de nieuwe koppeling werkt?

Trimble Access

Trimble Access heeft een duidelijke en gemakkelijk te gebruiken interface. Hierin zitten onder andere de bekende mogelijkheden voor uitzetten en topografische- of controlemetingen.

De voordelen van de koppeling tussen dg DIALOG BGT en Trimble Access zijn:

  • Je kunt alle functionaliteiten van Trimble Access gebruiken;
  • Je gebruikt dezelfde objectcodes met relevante attributen in Trimble Access en dg DIALOG BGT;
  • Het importeren van de resultaten in dg DIALOG BGT gebeurt zonder verlies van gegevens en kan zowel in 2D als 3D.

Hoe werkt het precies?

In dg DIALOG BGT kan een Trimble Access codelijst worden aangemaakt. Daarbij kun je zelf beslissen welke objectcodes voor het landmeten relevant zijn. Hierbij wordt ook het datamodel van de objectcodes naar de codelijst geschreven. En dit beperkt zich niet tot het IMGeo datamodel: elk eigen datamodel wordt ondersteund.

De codelijst wordt vervolgens ingelezen in Trimble Access en gebruikt tijdens het meten. Het resultaat van de meting wordt vervolgens weer in dg DIALOG BGT ingelezen, met behoud van attributen en kwaliteitsgegevens. Met de koppeling kun je de data buiten in het veld dus zo classificeren dat het 1 op 1 in te lezen is in dg DIALOG BGT, zonder dat je nog tussenacties hoeft te verrichten.

Meer informatie

Heb je vragen over de koppeling tussen dg DIALOG BGT en Trimble Access? Of ben je benieuwd hoe je dit kunt inzetten voor jouw organisatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee.