Landmeten: Hoe werkt de koppeling tussen dg DIALOG BGT en Leica Captivate?

In de meest recente versie van dg DIALOG BGT is een volledige koppeling met Leica Captivate ontwikkeld. En dat is handig, want daarmee kunnen gegevens 1 op 1 uitgewisseld worden tussen dg DIALOG BGT in Leica Captivate. Hoe dit werkt hebben René Krul (BTG-adviseur bij Sweco) en Steven de Bruin (Sales Engineer bij LNR Globalcom) laten zien in een live demo tijdens de GeoBuzz 2017. Bekijk nu de video!

Wat is het voordeel?

Allereerst de voordelen van de koppeling tussen dg DIALOG BGT en Leica Captivate op een rij:

  • U kunt alle functionaliteiten van Leica Captivate gebruiken
  • U gebruikt dezelfde codes met relevante attributen in Leica Captivate & dg DIALOG BGT
  • Het importeren van de resultaten in dg DIALOG BGT gebeurt zonder verlies van gegevens, en kan zowel in 2D als 3D.

Hoe werkt het precies?

In dg DIALOG BGT kan een Captivate codelijst worden aangemaakt. Daarbij kunt u zelf beslissen welke codes voor het landmeten relevant zijn. Hierbij wordt ook het datamodel van de objectcodes naar de codelijst geschreven. En dit beperkt zich niet tot het IMGeo datamodel: elk eigen datamodel wordt ondersteund.

De codelijst wordt vervolgens ingelezen in Captivate en gebruikt tijdens het meten. Het resultaat van de meting wordt vervolgens weer in dg DIALOG BGT ingelezen, met behoud van attributen en kwaliteitsgegevens.

Bekijk de demo

In de demo op de GeoBuzz 2017 is een voorbeeldmeting uitgevoerd. Het resultaat kon direct worden ingelezen in dg DIALOG BGT. Benieuwd of dat werkte? Bekijk de video:

Meer informatie

In de video ziet u in het kort hoe de koppeling tussen dg DIALOG BGT en Leica Captivate werkt. Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Rene Krul (BGT-adviseur) via [email protected] of 06 53733517.

Contact