MAAKT U WELEENS GEBRUIK VAN ONZE SUPPORT?

Al jaren geven wij advies en leveren wij ondersteuning bij het gebruik van dg DIALOG BGT. Met name via ons call-systeem gebeurt dit regelmatig. Uiteraard willen wij onze support zo goed mogelijk laten aansluiten op uw wensen en behoeften. Daarom zetten wij in dit bericht onze verschillende vormen van support voor u op een rij.  

Onze support
Het team Geomatics van Sweco GIS&ICT biedt verschillende vormen van support aan, zoals: de veelgestelde vragen op ons nieuwe klantenportaal (FAQ’s), support op afstand door het delen van uw beeldscherm via internet, het indienen van een call bij de Helpdesk en ondersteuning bij u op locatie. Bent u bekend met deze verschillende vormen van support? Sweco is enthousiast gebruiker van verschillende technieken zoals: chatten, video bellen en het beeldscherm delen. Dat laatste is voor software en technische problemen erg handig. Daarom willen wij u op de verschillende mogelijkheden attent maken.

FAQ’s op het klantenportaal
Natuurlijk willen wij u laten profiteren van de mogelijkheden van ons nieuwe klantenportaal. Veel antwoorden zijn hier te vinden. Begin april heeft u een e-mail ontvangen met inloggegevens voor dit klantenportaal. Mocht dit niet het geval zijn, of kunt u deze e-mail niet meer terugvinden, neem dan contact op met Tamara Huijsman ([email protected]; T +31 88 811 40 31).

Als u bent ingelogd in Mijn BGT, kunt u direct de veelgestelde vragen bekijken. De kans dat u hier het antwoord op uw vraag kunt vinden is erg groot. Mocht dat niet het geval zijn, dien dan uw vraag alsnog in als call bij de Helpdesk.

Support op afstand
Sommige vragen zijn moeilijk uit te leggen of moeten door ons nader onderzocht worden. Daarnaast worden de BGT-keten en werkprocessen steeds uitgebreider en complexer. Daarvoor gebruiken we het liefst de mogelijkheden van support op afstand. ‘Remote support’ speelt een steeds grotere rol bij het oplossen van de vragen van onze klanten. Zelf gebruiken we hiervoor de applicaties: Teamviewer en GotoAssist.

Support op afstand heeft veel voordelen:

  • we kunnen live op uw beeldscherm meekijken (daar waar het probleem zich voordoet) waardoor we de situatie direct kunnen onderzoeken en alternatieven kunnen uitproberen;
  • support op afstand kan vaak snel geregeld worden;
  • bij remote support sessies met TeamViewer of GotoAssist kunt u altijd meekijken en/of uw computer bedienen;
  • uw data blijft in huis;
  • alleen de applicatiebeheerder of gebruiker hoeft het meekijken te begeleiden; een systeembeheerder of databasebeheerder hoeft er maar minimaal bij betrokken te zijn.

Call indienen bij de Helpdesk
De medewerkers van het team Geomatics verwerken wekelijks enkele tientallen supportvragen over dg DIALOG BGT. Vaak zijn het vragen over de bediening van de applicatie, het BGT-proces, meldingen van storingen of defecten in de software.

Dient u weleens een call in? Het indienen van een call kan gemakkelijk telefonisch of per e-mail, maar wij raden u aan om eerst even te kijken of uw vraag in de FAQ’s staat op onze website.

Ondersteuning op locatie
Mocht u veel bedieningsvragen hebben bij het gebruik van dg DIALOG BGT, dan adviseren wij u gebruik te maken van de mogelijkheid om bij u op kantoor ondersteuning te krijgen. Tijdens deze zogenaamde ‘werkplekondersteuning’ nemen wij gericht de functionaliteiten van dg DIALOG BGT met u door die u in uw werksituatie het meest gebruikt en/of die u nog niet helemaal onder de knie hebt.

Deze vorm van ondersteuning valt niet onder de standaard onderhouds- en ondersteuningsovereenkomst. De opdrachtverlening voor ondersteuning op locatie kan snel geregeld worden door bij de Helpdesk of bij één van onze adviseurs een daarvoor bedoeld dienstenformulier aan te vragen.