MOVE3 blijft de wereld veroveren

In 2019 is de wereldkaart met gebruikers van MOVE3 weer wat verder ingekleurd. Naast meerdere opdrachten uit Nederland en België hebben we ook nieuwe klanten in Aruba, Australië, België, Botswana, Italië en Mongolië. Daarnaast is MOVE3 nu ook gecertificeerd voor de RDNAPTRANS2018.

25 jaar MOVE3

MOVE3 is het softwarepakket, ontwikkeld door Sweco, voor de verkenning en vereffening van 3D geodetische netwerken. Eind vorig jaar was het precies 25 jaar geleden dat de eerste versie van MOVE3 uitkwam (als opvolger van het 2D MOVE en MOVE-1D). Inmiddels wordt MOVE3 wereldwijd toegepast in de meest uiteenlopende sectoren. Ook bij onze nieuwste gebruikers zijn de toepassingen divers. Een kort overzicht.

Nieuwe gebruikers

De opdrachtgevers uit Australië, Mongolië en Botswana gaan MOVE3 vooral inzetten voor mijnbouwprojecten. Het land Aruba gaat aan de slag met MOVE3 nadat er door het Nederlandse Kadaster een nieuw referentiesysteem is opgezet. In Australië gaat Spatial Services New South Wales MOVE3 gebruiken voor het vereffenen van grootschalige GPS-netwerken en is er ook een klant die het gaat gebruiken voor metingen van kunstwerken. De Politecnico di Torino (Technische Universiteit van Turijn) gaat MOVE3 inzetten in hun onderwijsprogramma, om de studenten vertrouwd te maken met de vereffeningstheorie.

Gecertificeerd voor RDNAPTRANS2018

Sinds 31 januari 2020 is een nieuwe release beschikbaar met de nieuwe RDNAPTRANS2018. MOVE3 heeft de validatie hiervoor eind vorig jaar met succes afgerond. Hierdoor is MOVE3 klaar voor het gebruik van RDNAPTRANS2018, zodra de GPS Referentiestations gecertificeerd zijn en voorzien van nieuwe ETRF2000(R14) coördinaten. Nu zijn dat nog ETRF2000(R05) coördinaten. Ook kan daardoor gebruik worden gemaakt van het nieuwe NLGEO2018 geoïdemodel. De verschillen tussen beide methodes zijn in XY beperkt tot 1 cm, in hoogte maximaal 2,5 cm.

Gebruikersinterface

Intussen wordt ook hard gewerkt aan een volledig vernieuwde gebruikersinterface (inclusief 3D kaartbeeld). Wij houden je op de hoogte.

Meer informatie over MOVE3?

Wil je meer weten over MOVE3, raadpleeg dan zeker onze MOVE3-website. Via die site kun je ook direct een gratis demoversie aanvragen. Ook kun je contact opnemen met een van onze MOVE3-adviseurs ([email protected]) voor nadere uitleg en vrijblijvend advies.