Programma

Programma FME World Tour 2018

09.30 – 10.00     Inloop/inschrijving
10.00 – 10.10     Welkom (Henri Veldhuis, Sweco)
10.10 – 10.30     FME Sweco: toepassingen in vogelvlucht (Jurgen van Tiggelen, Sweco)
10.30 – 11.30     Getting started with FME 2018 + Web Data & Reporting Workflows (Stewart Harper, Safe Software)
11.30 – 12.00     RIVM – Laat de database het werk doen (Philo Jones, RIVM)
12.00 – 13.00     Lunchpauze
13.00 – 13.30     Redesigned FME Server (Stewart Harper, Safe Software)
13.30 – 14.00     Boskalis – FME biedt uitkomst bij grote projecten (Niels Gerrits, Boskalis)
14.00 – 14.30     Waterschap – Data combineren en omzetten met FME (Sander Meijer, Sweco)
14.30 – 15.00     Fun: interactieve wedstrijd (met prijzen!)
15.00 – 16.00     Borrel

Toelichting op de presentaties:

 • RIVM – Laat de database het werk doen
  Het RIVM is verantwoordelijk voor AERIUS, het rekeninstrumentarium achter PAS (Programmatische Aanpak Stikstof). Voor dit instrumentarium moet een grote hoeveelheid data aan elkaar worden gekoppeld en beschikbaar worden gesteld aan een breed publiek. In deze presentatie vertelt het RIVM hoe zij FME hebben ingezet in combinatie met PostgreSQL om de voordelen van zowel database als FME te benutten.
 • Boskalis – FME biedt uitkomst bij grote projecten
  In de grootschalige projecten van Boskalis speelt data een steeds belangrijkere rol. Zoals bij de aanleg van windmolenparken op zee, soms op locaties waar nog bommen uit de Tweede Wereldoorlog liggen. Door inzet van FME Server in combinatie met GeoWeb hebben collega’s en opdrachtgever inzicht de actuele situatie op zee. Ook bij het verleggen van de A1 bij Amsterdam is FME veelvuldig toegepast, onder andere bij het opbouwen en valideren van de areaaldata. Een presentatie over de praktische toepassing van FME in complexe projecten.
 • Waterschap – Data combineren en omzetten met FME
  FME-specialist, Sander Meijer, ontving vorig jaar een Special Recognition Award voor een bijzonder project. Het betrof een complex traject waarbij gebruik werd gemaakt van een groot aantal informatiebronnen, waaronder PDOK, BAG, AHN en TOP10NL. FME maakte het mogelijk de juiste selectie in één omgeving naar binnen te halen en weg te schrijven in het gewenste formaat. Sander Meijer zal in zijn presentatie ook ingaan op een project dat hij uitvoert bij een waterschap. In dit voorbeeld wordt FME op een ‘out of the box’ wijze ingezet om een enorme hoeveelheid bodemdata (boorstaten), die vanuit gescande analoge tekeningen in pdf-vorm zijn opgeslagen, om te zetten in een voor de gebruiker bruikbaar digitaal formaat. Het digitaliseren van data is een uitdaging waar momenteel meerdere organisaties mee te maken hebben.
 • Safe Software
  Ochtend – Getting started with FME 2018 + Web Data & Reporting Workflows
  Safe Software wordt vertegenwoordigd door Stewart Harper (Technical Director Cloud Services). Hij neemt u mee in de wereld van FME, met een live demo en de allernieuwste ontwikkelingen van FME Desktop 2018. Ook gaat hij in op de verschillende manieren om data in te winnen en te rapporteren, zoals in Powerpoint of BI-tools. Zo leert u nog betere rapportages te maken binnen uw organisatie!
  Middag – Redesigned FME Server
  Naast FME Desktop 2018 is er ook een nieuwe release van FME Server 2018. Stewart vertelt u alles over deze nieuwe release. Aan de hand van inspirerende voorbeelden over de inzet van FME Server en tips over de nieuwe interface gaat Stewart de grootste uitdagingen met u aan omtrent data-automatisering.
 • Sweco – Een aantal van onze FME-toepassingen in vogelvlucht
  Bij Sweco maken we al jaren gebruik van FME. Vaak in combinatie met onze GIS-ICT-producten, maar regelmatig ook los daarvan. Een aantal van die toepassingen laten we graag zien. Daarbij krijgt u een goede indruk welke toegevoegde waarde FME te bieden heeft bij intensieve dataconversie en het automatiseren van werkprocessen, maar ook wat de innovatieve mogelijkheden zijn voor 3D-modellen, dashboards en virtual reality-toepassingen. In de video hieronder zie je één van de voorbeelden waarbij FME wordt ingezet door Sweco. In dit geval in combinatie met Obsurv en de HoloLens:

Aanmelden

Dankzij de vele reacties is inschrijven voor dit evenement helaas niet meer mogelijk. U kunt uw interesse aangeven door op ‘aanmelden’ te klikken. U wordt dan doorverwezen naar de website van Obsurv. Scroll naar beneden voor het aanmeldformulier. Wij zetten u dan op onze wachtlijst en houden u op de hoogte.