Samenwerkingsverbanden leiden tot nieuwe gebruikers voor dg DIALOG BGT

In 2015 zijn er veel nieuwe gebruikers bijgekomen. Vaak ligt er een samenwerkingsverband aan de basis van hun besluit op dg DIALOG BGT over te stappen.

dg DIALOG BGT na een gezamenlijke aanbesteding

Bij de nieuwkomers zijn gemeenten die besloten hebben de BGT gezamenlijk aan te pakken en ook samen een aanbesteding hebben uitgezet voor de selectie van een BGT-applicatie. Voorbeelden hiervan zijn de combinatie van Barneveld, Leusden, Woudenberg en Scherpenzeel, en de combinatie Veendam en Pekela (onder de naam De Kompanjie). Beide samenwerkingsverbanden zijn op dit moment druk bezig met de implementatie van dg DIALOG BGT.

dg DIALOG BGT als onderdeel van een nieuwe samenwerking

Er zijn ook gemeenten die besloten hebben met andere gemeenten samen te werken en gebruik te gaan maken van dg DIALOG BGT omdat de applicatie al bij één van de samenwerkende gemeenten in gebruik was. Een aantal voorbeelden:

  • De gemeente Schijndel heeft dg DIALOG BGT in gebruik genomen vooruitlopend op een fusie per 1 januari 2017 met de gemeenten Veghel en Sint-Oedenrode die dg DIALOG BGT al gebruikten.
  • De West-Friese gemeenten Enkhuizen en Drechterland werken voor de BGT voortaan samen met de gemeente Stede Broec in de SED-organisatie. De licentie voor dg DIALOG BGT die bij Stede Broec al aanwezig was, heeft een upgrade gekregen en het aantal licenties is uitgebreid.
  • De gemeente Edam-Volendam gaat per 1 januari 2016 fuseren met de gemeente Zeevang tot de nieuwe gemeente Edam-Volendam. Bij gemeente Zeevang was dg DIALOG BGT al ingezet voor de opbouw van de BGT; de ‘oude’ gemeente Edam-Volendam heeft daar onlangs ook toe besloten.

Ontzorging door andere dg DIALOG BGT-gebruikers

Een aantal nieuwe gebruikers heeft ervoor gekozen zich te laten ontzorgen. Zij laten het beheer van de BGT uitvoeren door een buurgemeente die daarvoor dg DIALOG BGT gebruikt. Voorbeelden zijn de gemeente Zandvoort, waarvoor het beheer bij Haarlem ligt en de gemeente Schouwen-Duiveland waarvoor het beheer wordt uitgevoerd door de gemeente Middelburg.

Andere nieuwe gebruikers

Tot slot is er een aantal nieuwe gebruikers die binnen de eigen organisatie al de nodige ervaring hadden met dg DIALOG Beheerkaart als tool voor het bijhouden van de beheerkaart bij het BOR-systeem. Voorbeelden hiervan zijn de gemeenten Molenwaard en Wierden.

Ook zijn er ingenieursbureaus die hun diensten voor inwinning, opbouw of beheer van de BGT aanbieden en daarvoor gebruikmaken van dg DIALOG BGT. Nieuwe gebruikers in 2015 zijn Buro Boot en AGEL Adviseurs.

Een totaal van 118 bronhouders

Op dit moment gebruiken 145 organisaties dg DIALOG BGT, waarvan 118 bronhouders zijn en daar zijn we erg trots op.

Meer weten?

Houdt u zich ook bezig met de BGT en zou u ook meer willen weten over de mogelijkheden van dg DIALOG BGT? Neem vrijblijvend contact op met ons. Wij denken graag met u mee.