Balonnen

Syntrophos: de 150ste gebruiker van dg DIALOG BGT

Syntrophos is het Shared Service Center (SCC) voor de gemeenten Brielle, Nissewaard en Westvoorne. In mei 2018 nam de organisatie de beslissing hun bestaande BGT-software te vervangen door dg DIALOG BGT. Daarmee werd Syntrophos de 150ste gebruiker van dg DIALOG BGT. En hoewel dat feit op zichzelf al een klein feestje waard was, zijn het vooral de resultaten – na een soepele overstap – waar de organisatie blij van wordt.

Krachten bundelen

Syntrophos levert onder andere ondersteunende diensten op het gebied van ICT en geo-informatie voor de eerder genoemde gemeenten. Daarnaast wordt ook de BGT van Hellevoetsluis en Goeree-Overflakkee bijgehouden door de organisatie. Door de krachten te bundelen kunnen de betrokken gemeenten meer kwaliteit halen en de kosten beter beheersen. Ook ten aanzien van de BGT besloten de aangesloten gemeenten de handen ineen te slaan. Voorafgaand aan de beslissing tot aanschaf van dg DIALOG BGT werd er een uitgebreide pilot uitgevoerd. Daardoor kon de overstap goed worden onderbouwd en ondersteund.

Overstap soepel verlopen

Syntrophos is de 150ste gebruiker van dg DIALOG BGT

Alain van Hamond, afdelingsmanager geo-informatie bij Syntrophos, kijkt tevreden terug op wat er sinds de pilot is bereikt. “Na de pilotfase is de daadwerkelijke installatie, conversie en verdere uitrol van dg DIALOG BGT voortvarend uitgevoerd. Daardoor hebben we al vrij snel een inhaalslag kunnen maken met het aanleveren van de achterstallige mutaties aan Bravo die we hadden. Ook is de productie meer dan verdubbeld zodat we nu veel makkelijker kunnen voldoen aan de gemaakte afspraken met onze opdrachtgevers. En, ook niet onbelangrijk, onze collega’s die gewend waren aan het werken met ons voorgaande BGT-pakket, zijn heel tevreden met de nieuwe software.” In 2019 wil de organisatie de positieve ontwikkeling voortzetten door ook de koppeling met BOR en BAG te realiseren.

Een cadeau voor de 150ste klant

Sweco is erg trots op dat Syntrophos de 150e klant van dg DIALOG BGT is. En daar hoort een passend cadeau bij! Tijdens de implementatiefase bleek dat op vrijdagmiddag 15.30 uur elke geo-medewerker van Syntrophos een liedje mag aandragen voor een gezamenlijke Spotify-playlist. Deze playlist wordt dan afgespeeld op een laptop. Dat kan nóg beter, vond Sweco, en daarom is er een mooie ‘vintage look’ radio met bluetooth en DAB+ aangeboden. “Het is net dg DIALOG BGT”, legt een van de betrokken Sweco-adviseurs uit. “Een beetje vintage van buiten, maar de nieuwste technologie van binnen!”

Ook soepel overstappen?

Het voorbeeld van Syntrophos toont maar weer eens aan, dat overstappen op dg DIALOG BGT snel en soepel kan verlopen. Denkt u ook aan overstappen? Vraag naar onze overstapservice, of vraag eerst een demoversie aan. Ook als u andere vragen heeft, of gewoon wat meer informatie wenst, dan kunt u uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. We horen graag van u.