Verwerken nulbestanden in dg DIALOG BGT voor ingenieursbureaus

Veel grotere en kleinere ingenieursbureaus hebben zich de afgelopen jaren gestort op de markt rond de opbouw van de BGT. Veel van deze bureaus zijn ook gebruiker van dg DIALOG BGT en ontzorgen bronhouders voor de BGT. Maar hoe werkt dit voor een ingenieursbureau als er door de bronhouder al bestanden zijn geleverd aan de Landelijke Voorziening (LV)? En welke stappen moeten in dg DIALOG BGT worden uitgevoerd om een nulbestand uit Bravo te importeren en in een database te laden? Deze en andere vragen komen uitgebreid aan bod in een op maat gemaakte cursus van Sweco.

Steeds meer ontzorging door ingenieursbureaus
Het aantal ingenieursbureaus dat dg DIALOG BGT nu gebruikt voor BGT-gerelateerd werk is gestegen. Bronhouders, met name gemeenten, die zich door ingenieursbureaus laten ontzorgen, besteden vaak de opbouw en/of het bijhouden van de BGT uit.

Aandachtspunten voor ingenieursbureaus
Wanneer een bronhouder al bestanden geleverd heeft aan de LV, en een ingenieursbureau vervolgens mutaties voor deze bronhouder gaat verwerken, dan moet het ingenieursbureau eerst de objecten verkrijgen die op dat moment in de LV zitten (binnen het interessegebied dat geüpload is in het BRAVO-portaal). De uitgangssituatie kan per gemeente verschillen, wat betekent dat in de praktijk voor ieder bureau het stappenplan in dg DIALOG BGT ook anders kan zijn.

Hoe ver bent u met het ontzorgen van een bronhouder?
Natuurlijk willen wij u optimaal laten profiteren van de mogelijkheden van dg DIALOG BGT. Met onze ervaring en vakkennis kunnen wij u een cursus aanbieden waarin het verwerken van een nulbestand en mutatiebestanden in dg DIALOG BGT (in combinatie met een opslagmethode) nadrukkelijk wordt besproken. De cursus is op maat gemaakt voor ingenieursbureaus die hun klanten willen ontzorgen. Door het volgen van deze cursus weet u zeker dat u zich volop kunt richten op de wensen van de bronhouder.

Aanmelden? Of meer weten?
Wilt u zich aanmelden voor deze cursus of meer weten? Bekijk dan ons cursusaanbod. Daar vindt u ook een overzicht van onze andere trainingen.

Meer informatie over het LV Sync-mechanisme (abonnementen verwerken, etc.) vindt u ook in een uitgebreid document op MijnBGT (inlog vereist): 20160222_dg DIALOG BGT en LV-BGT.