Video: hoe beheer je de objectdefinitie in dg DIALOG BGT?

In onze vorige instructievideo lieten we zien hoe u met attributen kunt werken. Beheert u de metadata voor dg DIALOG BGT? Dan is onze nieuwe instructievideo vast interessant voor u! In de video legt Roeland Boeters (adviseur BGT) uit hoe u de objectdefinitie in dg DIALOG BGT kunt beheren. Bekijk de video nu online.

Instellingen beheren

Er zijn veel verschillende instellingen waar u rekening mee dient te houden bij het beheren van objectcodes. De metadata is de verzameling van organisatie-specifieke instellingen van dg DIALOG BGT. In de video krijgt u een stap-voor-stap uitleg voor het beheren van de objectdefinitie in de metadata. Stappen als ‘vaste attributen invullen’ en ‘attribuutdefinitie met spatial vergelijken’ komen aan bod.

Voorbeeld: kunstgras als nieuw object toevoegen

Het voorbeeld dat Roeland laat zien in de video is ‘kunstgras’ als nieuw object, met alle bijbehorende instellingen. Uiteraard kunt u de stappen ook volgen als u andere objecten wilt beheren in de metadata.

Updaten bronhouders

De video eindigt met uitleg over het updaten van bronhouders. Ieder jaar wordt een nieuwe lijst van bronhouders vastgesteld door het Kadaster. Roeland laat zien hoe u deze actuele gegevens in dg DIALOG BGT kunt updaten.

Bekijk de video online

De video is te bekijken via Mijn BGT. Log in en ga naar ‘Downloads’. Onder het kopje Instructievideo’s ziet u de video ‘Hoe beheer je de objectdefinitie?’ staan. U kunt deze online bekijken en zelf de beeldkwaliteit & -grootte instellen met de knoppen rechtsonderin het scherm.

Contact

Heeft u vragen over deze video? Of heeft u een idee voor een eventuele volgende video? Neem dan gerust contact op met Roeland Boeters via T+31 6 20 36 27 50 E. [email protected]. Gebruikt u dg DIALOG BGT maar heeft u nog geen account van ons klantenportaal? Neem dan contact met ons op: