Rosann Aarsen (BGT adviseur)

Video: Hoe werk je met attributen in dg DIALOG BGT?

Als gebruiker van dg DIALOG BGT heeft u regelmatig met attributen te maken. Voor de BGT zijn attributen namelijk een dagelijks terugkerend aandachtspunt. Benieuwd welke tips en handigheidjes uw werk makkelijker kunnen maken? En hoe u het beste werkt met attributen in dg DIALOG BGT? Bekijk de instreuctievideo ‘Hoe werk je met attributen?’ nu online!

Rijbaan lokale weg

In de video bespreekt Rosann Aarsen (Adviseur BGT) wat er allemaal met attributen mogelijk is en hoe dit werkt in dg DIALOG BGT. Als voorbeeld wordt het object ‘rijbaan lokale weg’ gebruikt. Een object op de kaart kan zowel verplichte als niet verplichte attributen bevatten. In het voorbeeld van de rijbaan lokale weg is het verplichte attribuut ‘gesloten verharding’, met als niet verplicht attribuut ‘asfalt’.

Rijbaan lokale weg met attributen
Een object met attributen in dg DIALOG BGT

Attributen tonen, bewerken, selecteren, en meer!

Attributen kunnen in dg DIALOG BGT op verschillende manieren getoond, bewerkt en gekoppeld worden. Ook wordt in de video uitgelegd hoe u alle niet gekoppelde objecten kunt tonen op de kaart. En natuurlijk komt het importeren en exporteren van attributen aan bod. Dit zijn allemaal handelingen waar dg DIALOG BGT handige trucjes voor heeft. Met deze trucs wordt uw werk met dg DIALOG BGT makkelijker en efficiënter.

Bekijk de video online

Bent u benieuwd naar de video? Deze is te bekijken via Mijn BGT. Log in en ga naar ‘Downloads’. Onder het kopje Instructievideo’s ziet u de video ‘Hoe werk je met attributen?’ staan, die u online kunt bekijken. Gebruikt u dg DIALOG BGT maar heeft u nog geen account van ons klantenportaal? Neem dan contact met ons op.

Voor inhoudelijke vragen of contact over de video ‘Hoe werk je met attributen?’ kunt u contact opnemen met de helpdesk of met [email protected]