Landmeten

De uitbreidingsmodule Landmeten voor dg DIALOG BGT bevat functionaliteiten voor landmeetkundige verwerking, profielen en DTMs.

Landmeetkundige verwerking

Met behulp van deze module kan een total station bediend worden via TPS-Online. Alle gemeten punten worden direct in een dg DIALOG BGT project geplaatst, waarbij de relatie met de waarneming bewaard blijft. Daarnaast is bij deze module de koppeling met Leica Captivate beschikbaar.

Zie voor meer informatie over het gebruik van de inwinmogelijkheden de Training Landmeetkundige verwerking.

Profielen

Als onderdeel van de module kunnen in dg DIALOG BGT profielen worden gedefinieerd en beheerd. Deze worden dynamisch berekend uit hoogte informatie in de topografie, waar nodig door interpolatie. Wijzigingen in de objecten worden automatisch doorgevoerd in de profielen. De profielen kunnen zowel in de topografie als vanuit het zijaanzicht in het profielvenster worden beheerd.

DTM

Daarnaast horen de DTM functies van werkbalk 3D bij de module Landmeten. Een DTM geeft een beschrijving van de terreinhoogte in de vorm van een onregelmatig netwerk van samenhangende driehoeken (een Triangular Irregular Network, ook wel TIN). Dit netwerk van driehoeken is opgebouwd uit een groot aantal in hoogte bekende punten, bijvoorbeeld afkomstig uit een 3D-meting (tachymetrisch of met GPS).

Zie voor meer informatie over het gebruik van de profiel- en DTM functionaliteiten de training 3D: Meten, profielen, DTM.

Bovenaanzicht DTM