Belangrijkste functionaliteiten

De belangrijkste functionaliteiten van dg DIALOG BGT zijn:

  • Een datamodel dat is geënt op IMGeo en ook ruimte biedt om hierop uit te breiden. Zo is het mogelijk om naast de verplichte objecten en attributen ook zelf aanvullende objecten en attributen te definiëren.
  • Directe download van nulstanden uit PDOK in een project, op basis van een zelf in te tekenen vlak.
  • De voor de BGT benodigde plaatsbepalingspunten, identificatie via een GUID en datum- en tijdaspecten zijn al jarenlang standaard onderdeel van dg DIALOG BGT.
  • Een volledige bibliotheek van IMGeo en GBKN-coderingen, vulkleuren, symbolen, lijnstijlen. Zo kunt u eenvoudig uw BGT uitbreiden.
  • Een zeer uitgebreide set van structureerfuncties, waaronder functies voor het oplossen van over- en undershoots en (bijna) dubbele punten. Maar ook tal van unieke en geavanceerde CAD- en GIS-functies, bijvoorbeeld voor het inpassen van metingen of revisies.
  • Efficiënte opslag in Oracle. Hierbij is Oracle Locator voldoende, Oracle Spatial is niet vereist. De data is met behulp van (materialized) views ook goed bruikbaar in aansluitende GIS-paketten.
  • Een breed scala aan conversiemogelijkheden. Naast StUF-Geo IMGeo en IMGeo GML ook de bekende CAD- en GIS-formaten zoals AutoCAD, MicroStation, en ArcGIS.
  • Weergave van luchtfoto’s, terrestrische foto’s, WM(T)S en WFS.
  • Het kunnen plotten van de opgebouwde bestanden.
  • Definitie van 2.5D terreinen en 3D objecten als verrijking van de huidige topografie.

Berichtenverkeer en dg DIALOG BGT

Naast het handmatig up-to-date houden van uw eigen BGT kan de data ook geautomatiseerd worden uitgewisseld met behulp van het berichtenverkeer. Deze uitbreiding draagt zorg voor de administratie en technische afhandeling van de berichtenstromen van de verschillende beschikbare koppelingen. Het berichtenverkeer kan worden gebruikt voor uitwisseling met de Landelijke Voorziening BGT (LV-BGT) via BRAVO, de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en het Beheer Openbare Ruimte (BOR).

De componenten van het berichtenverkeer dragen zorg voor de vertaalslag tussen de gestandaardiseerde StUF-Geo IMGeo berichten en topografische objecten. Dit uit zich in werklijsten- en verzendlijsten en kennisgevingen voor de eindgebruikers, waarmee de aansluitende processen overzichtelijk en efficiënt afgehandeld kunnen worden. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze uitbreidingsmodules.

Uitbreidingsmodules

Naast de belangrijkste functionaliteiten zijn er verschillende uitbreidingsmodules voor dg DIALOG BGT, namelijk:

Mijn BGT

Ben je als gebruiker op zoek naar het antwoord op een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op, of maak dan gebruik van het klantenportaal Mijn BGT (let op: inlog vereist).