Belangrijkste functionaliteiten

De belangrijkste functionaliteiten van dg DIALOG BGT zijn:

 • Opslag in Oracle. Hierbij is Oracle Locator voldoende, Oracle Spatial is niet vereist.
 • De voor de BGT benodigde plaatsbepalingspunten, identificatie via een GUID en datum- en tijdaspecten zijn al jarenlang standaard onderdeel van dg DIALOG BGT.
 • Een datamodel dat is geënt op IMGeo en biedt ook ruimte om hierop uit te breiden. Zo is het mogelijk om naast de verplichte objecten en attributen ook zelf aanvullende objecten en attributen te definiëren.
 • Een volledige bibliotheek van IMGeo en GBKN-coderingen, vulkleuren, symbolen, lijnstijlen. Zo kunt u snel starten.
 • Een zeer uitgebreide set van structureerfuncties waaronder natuurlijk functies voor het oplossen van over- en undershoots en (bijna) dubbele punten. Maar ook tal van unieke en geavanceerde CAD- en GIS-functies, bijvoorbeeld voor het inpassen van metingen of revisies.
 • Een breed scala aan conversiemogelijkheden. Naast StUF-Geo IMGeo en IMGeo GML ook de bekende CAD- en GIS-formaten zoals AutoCAD, MicroStation, ArcGIS en NEN1878.
 • Weergave van luchtfoto’s, terrestrische foto’s, WMS en WMTS.
 • Het kunnen plotten van de opgebouwde bestanden.

Berichtenverkeer en dg DIALOG BGT

De BGT komt goed tot zijn recht als deze is opgenomen in de keten met BAG en BOR. Berichtenverkeer is de verzamelnaam voor het technisch en procesmatig synchroon houden van deze verschillende systemen.
Hiervoor heeft Sweco het zogenaamde dg DIALOG Berichtenverkeer ontwikkeld. Dit bestaat uit een basiscomponent en een specifieke component voor koppeling met verschillende processen.

De basiscomponent regelt de administratie en technische afhandeling van het berichtenverkeer. De belangrijkste koppelingen zijn die voor koppeling met het Samenwerkingsverband BGT (SVB-BGT ) en voor koppeling met toepassingen voor BOR en BAG.

Deze componenten dragen zorg voor de vertaling van en naar en aansluiting op het achterliggende werkproces. Dit uit zich in werklijsten en kennisgevingen voor de eindgebruikers. Sweco sluit met dg DIALOG Berichtenverkeer aan op de standaard die gebaseerd is op StUF-Geo IMGeo. dg DIALOG Berichtenverkeer zijn aparte modules van dg DIALOG BGT.

Uitbreidingsmodules

Naast de belangrijkste functionaliteiten zijn er verschillende uitbreidingsmodules voor dg DIALOG BGT, namelijk:

 1. Landmeten
 2. Summit Evolution interface
 3. Eyebase interface
 4. Street Smart
 5. Berichtenverkeer BOR
 6. Berichtenverkeer SVB-BGT
 7. Berichtenverkeer BAG

Mijn BGT

Ben je als gebruiker op zoek naar het antwoord op een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op, of maak dan gebruik van het klantenportaal Mijn BGT (let op: inlog vereist).