Street Smart in dg DIALOG BGT: nóg eenvoudiger meten

Waarschijnlijk maakt u wekelijks of zelfs dagelijks gebruik van de panoramabeelden van Cyclomedia. In dg DIALOG BGT gebeurt dat via de GlobeSpotter koppeling. Inmiddels heeft Cyclomedia een opvolger van GlobeSpotter geïntroduceerd: Street Smart. Op dit moment zijn wij bezig om de koppeling met Street Smart in dg DIALOG BGT versie 7.7 volledig te implementeren. We geven u graag een voorproefje!

Behoud van functionaliteit

De nieuwe Street Smart functionaliteit zal in dg DIALOG BGT alle functies hebben die u van de GlobeSpotter koppeling gewend bent. Zoals het openen van panoramabeelden via de kaart, projectie van uw objecten in de panoramabeelden en het meten in de panoramabeelden.

Nieuw: Smart Click

Ook is er een nieuwe functionaliteit: Smart Click. Waar voorheen bij een meting in dg DIALOG BGT met GlobeSpotter handmatig in minimaal 3 panoramafoto’s moest worden geklikt, loopt deze handeling in Street Smart automatisch. Street Smart selecteert automatisch 3 foto’s om via voorwaartse insnijding de coördinaten van het gewenste punt te berekenen. Dit bespaart u dus een hoop tijd!

Puntenwolken

Nog mooier wordt het als voor uw organisatie ook LiDAR data (puntenwolk) wordt ingewonnen. Aan de pixels in de panoramabeelden hangen dan daadwerkelijk XYZ-coördinaten waarmee een meting sneller, nauwkeuriger en eenvoudiger wordt.

Oblique foto’s openen

Voorbeeld van een oblique foto

Het is natuurlijk handig om ook de oblique beelden in één en dezelfde applicatie te kunnen openen. Dit is dan ook een veelgehoorde wens onder dg DIALOG BGT gebruikers. Met de nieuwe koppeling met Street Smart is het straks mogelijk om deze beelden via dg DIALOG BGT te openen. Zie het voorbeeld hiernaast. Deze optie scheelt u weer een handeling!

Direct overstappen?

In dg DIALOG BGT versie 7.7 zal zowel GlobeSpotter als Street Smart beschikbaar zijn. Het is dus niet direct nodig om over te stappen op Street Smart. Let wel op dat Cyclomedia GlobeSpotter op termijn uitfaseert.

Meer informatie & contact

Cyclomedia maakt binnen Street Smart geen onderscheid tussen een pro- en een normaal account. Dat betekent dat wanneer u een dg DIALOG BGT licentie heeft voor de module Globespotter Pro, de Street Smart interface voor een beperkte upgradeprijs beschikbaar komt. Wij zullen u daarover op korte termijn informeren. Zonder deze dg DIALOG BGT module kunt u Street Smart functionaliteit niet gebruiken in dg DIALOG BGT.

Bent u nu al benieuwd wat dat voor u betekent? Wilt u eerst meer informatie inwinnen, of bent u geïnteresseerd in een demo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Aanmelden nieuwsbrief