BAG API

De nieuwe BAG API: ben jij er al klaar voor?

Voor het plaatsen van Nummeraanduidingsreeksen en Openbare Ruimte Labels haalt dg DIALOG BGT de benodigde informatie rechtstreeks uit de LV-BAG. Tot en met dg DIALOG versie 7.8 gebruiken we hiervoor de BAG Bevragen service van het Kadaster. Het Kadaster heeft alleen aangekondigd deze service in oktober 2021 te beëindigen. Maar hoe moet je dan de informatie uit de LV-BAG halen? We leggen het uit aan de hand van een eenvoudig stappenplan.

Wat moet je doen om de BAG API in dg DIALOG BGT te kunnen gebruiken?

In het eerste kwartaal van 2021 heeft het Kadaster een nieuwe service in gebruik genomen om informatie uit de LV-BAG op te vragen: de BAG API Individuele bevragingen. dg DIALOG BGT ondersteunt deze BAG API vanaf versie 7.9.

Om de BAG API Individuele bevragingen in dg DIALOG BGT te kunnen gebruiken, zijn de volgende drie stappen nodig:

Stap 1: upgraden van dg DIALOG BGT naar versie 7.9+

Omdat dg DIALOG de BAG API ondersteunt vanaf versie 7.9 is het belangrijk om te upgraden naar versie 7.9 of hoger. Als je niet met BGT berichtenverkeer werkt, kun je de upgrade van de dg DIALOG BGT zelf uitvoeren. Hiervoor kies je de laatst beschikbare versie op Mijn BGT. Als je wel met het berichtenverkeer werkt en op dit moment versie 7.8 gebruikt, kun je ook zelf upgraden naar versie 7.9. Is jouw situatie anders? Neem dan contact op met de helpdesk of met jouw Sweco adviseur.

Stap 2: aanvragen BAG API Key bij het Kadaster

Om toegang te krijgen tot de nieuwe BAG API heb je een Key nodig. De BAG API Key kun je via deze link zelf aanvragen bij het Kadaster.

Stap 3: instellen BAG API in dg DIALOG BGT

De laatste stap is het instellen van de BAG API Key in dg DIALOG BGT. Bij een geopend project kun je dit instellen in het menu via Instellingen > Gebruikersinstellingen > Tabblad Kadaster. Vink vervolgens het vinkje ‘Gebruik BAG API Individuele bevragingen’ aan en plak de API-Key in het kader. De oude instellingen met gebruikersnaam en wachtwoord worden dan niet meer gebruikt. Deze kun je ongewijzigd laten of leegmaken.

BAG API

Meer informatie

Kom je er niet uit met de upgrade, het aanvragen van de BAG API Key of het instellen van de BAG API in dg DIALOG BGT? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij Sweco.