dg DIALOG BGT versie 7.11

dg DIALOG BGT Versie 7.10 is nu beschikbaar!

dg DIALOG BGT versie 7.10 is nu officieel beschikbaar en kan gedownload worden via ‘Mijn BGT‘. In deze versie zijn een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Ben jij benieuwd wat er nieuw is? Je leest hier wat de belangrijkste wijzigingen zijn.

Eigen werklijst

Versie 7.10 biedt de mogelijkheid een eigen werklijst te maken. Hiermee kan een eigen werkvoorraad eenvoudig beheerd worden. De meldingen moeten voorzien zijn van een geometrie (locatie) en kunnen op verschillende manieren geclassificeerd worden. Net zoals BGT-, BOR- en BAG-werklijsten kunnen de meldingen via checkouts afgehandeld worden.

De meldingen kunnen van verschillende bronnen afkomstig zijn, bijvoorbeeld een mutatiedetectie, een resultaatlaag na een controlefunctie of de BGT terugmeldingen.

Inwinnen met puntenwolken via Omnibase

Omnibase is een webapplicatie van Geodelta voor het beheren, visualiseren en gebruik van puntenwolken. Vanaf versie 7.10 is een interface met Omnibase beschikbaar als uitbreidingsmodule op dg DIALOG BGT. Via deze koppeling is het mogelijk te karteren vanuit de 3D-puntenwolk of bestaande 2D objecten (semi)automatisch van hoogtes te voorzien.

Uitwisseling met Trimble Access

Vanaf versie 7.10 is slimme uitwisseling tussen dg DIALOG BGT en Trimble Access beschikbaar. Trimble Access is software voor Trimble instrumenten. Dit kan gebruikt worden op veldboeken of tablet PC’s. dg DIALOG BGT biedt vanaf versie 7.10 de mogelijkheid een codelijst te maken voor Trimble Access op basis van objectcodes en relevante attributen. Met deze codebibliotheek kan gemeten worden met de standaard functionaliteit van Trimble Access, maar met gebruik van de codes van dg DIALOG BGT. Het resultaat van de meting kan via een job-XML bestand (jxl) geïmporteerd worden. Hierbij worden zowel de geometrie, attributen als puntkenmerken ingelezen.

Overige nieuwe zaken

  • Nieuwe 3D module met diverse nieuwe functies voor opbouwen 3D topografie.
  • Importoptie om de BRK (Kadastrale Kaart) via een PDOK download te importeren.
  • Alle bestandsformaten kunnen voortaan als zipfile ingelezen worden.
  • dg DIALOG BGT is als volledig Engelstalige versie te gebruiken.
  • Volledig nieuw selectievenster met coördinaatinformatie.

Een compleet overzicht van alle wijzigingen staat beschreven in het document Update informatie dg DIALOG BGT versie 7.10.pdf dat eveneens gedownload kan worden vanaf ‘Mijn BGT’.

Meer informatie

Wil je meer weten over versie 7.10? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.