dg DIALOG BGT Versie 7.10.2

dg DIALOG BGT Versie 7.9 is nu beschikbaar!

dg DIALOG BGT versie 7.9 is nu beschikbaar en kan gedownload worden via Mijn BGT. Gebruikers ontvangen hier ook via e-mail een bericht over. In dg DIALOG BGT versie 7.9 zijn een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Ben jij benieuwd wat er nieuw is? Je leest hier wat de belangrijkste wijzigingen zijn.

BAG API Individuele Bevragingen

Voor het plaatsen van Nummeraanduidingsreeksen (NAR) en Openbare Ruimte Labels (ORL) worden rechtstreeks gegevens bij de Landelijke Voorziening BAG opgevraagd. Vanaf versie 7.9 is het mogelijk hiervoor de nieuwe service van het Kadaster te gebruiken: de BAG API Individuele Bevragingen.

Het Kadaster heeft aangekondigd de oude service (BAG Bevragen) in de loop van 2021 te beëindigen. Stap daarom op tijd over naar versie 7.9, dan ben je er zeker van dat NAR’s en ORL’s geplaatst kunnen blijven worden!

Voor het gebruik van de BAG API Individuele Bevragingen is een API Key nodig, die door het Kadaster kosteloos per organisatie verstrekt wordt. Deze API Key kan je aanvragen via deze link.

Automatisch inloggen via projectvoorkeuren

In versie 7.9 kun je projectvoorkeuren in de metadata definiëren en kiezen bij het maken of openen van een project. Dit maakt het onder andere mogelijk om automatisch in te loggen op de ruimtelijke database of een project te maken met direct de juiste IMGeo bronhouder.

Ondersteuning RDNAPTRANSTM2018

dg DIALOG BGT is gecertificeerd voor de nieuwe door het Kadaster vastgestelde transformatiemethode van ETRS89 naar RD en NAP. RDNAPTRANSTM2018 wordt onder andere gebruikt bij de omrekening naar RD en NAP bij GPS-Online.

Overige wijzigingen

Een greep uit de belangrijkste overige wijzigingen:

  • De functionaliteit voor het rechtstreeks tonen van CAD bestanden is verbeterd.
  • De koppeling met Eyebase is uitgebreid, de belangrijkste functies voor het karteren kunnen nu allemaal vanuit Eyebase gestart worden.
  • Het rechtstreeks downloaden van BGT uit PDOK gebruikt de nieuwe BGT Download API van PDOK.
  • De 3D functionaliteit voor het opbouwen en tonen van 3D topografie is verder verbeterd.

Downloaden

dg DIALOG BGT versie 7.9 is vanaf nu te downloaden via Mijn BGT (inloggen vereist). Daar vind je in het updatedocument ook een compleet overzicht van alle wijzigingen van versie 7.9, alle andere bijbehorende documentatie en de nieuwste versie van SpatialTool. 

Online updatesessie

Heb je behoefte aan verdere uitleg? We lichten de mogelijkheden van versie 7.9 graag toe en kunnen dit toespitsen op jouw eigen organisatie. Daarbij kunnen we direct de gebruikersprofielen inrichten, assisteren bij eventuele conversies, meedenken over het verbeteren van huidige of nieuwe processen of andere vragen beantwoorden.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden van een updatesessie te bespreken.