
Webinar terugkijken: BGT-meldingen makkelijker verwerken
Het webinar was opgebouwd in twee delen. Eerst een korte inleiding en toelichting door Bart van der Lely. En vervolgens een live demo, gepresenteerd door Boudewijn Spiering.
Werklijst meldingen
Waarom zijn BGT-meldingen zo belangrijk en waar kunnen ze vandaan komen? Welke input kun je allemaal gebruiken als melding? En wat kun je doen om die meldingen toe te voegen, te registreren, en in een eenduidige werklijst terug te laten komen? Dat waren de vragen waarmee Bart van start ging. Hij legde uit dat het raadzaam is om een aparte laag en objectcodes aan te maken voor de meldingen. En hij liet zien hoe je met de standaardfunctionaliteit van dg DIALOG BGT (vanaf versie 7.10) een overzichtelijke ‘werklijst meldingen’ kan genereren. Een werklijst waarin je in één oogopslag ziet waar de melding vandaan komt, wie de melding in behandeling neemt, en wat er moet gebeuren.
FME
Vervolgens legde hij uit hoe je – rechtstreeks – in dg DIALOG BGT meldingen kunt aanmaken. Om vervolgens er meteen aan toe te voegen hoe je met FME ook meldingen kunt verwerken uit andere bronnen, zoals het eerder genoemde kwaliteitsdashboard van het Kadaster en verbeterdekaart.nl, maar ook bijvoorbeeld externe mutatiesignaleringen of eigen FME-scripts. De output hiervan is essentieel voor interne doeleinden, maar kan ook prima dienen als basis voor het uitbesteden van werkzaamheden aan externe partijen die voor jouw organisatie de BGT muteren.
Demo
Na de toelichting door Bart ging de demo van Boudewijn van start. De sessie was kort, maar tegelijkertijd zeer praktijkgericht en verhelderend. De gekozen voorbeelden lieten goed zien hoe je in dg DIALOG BGT en FME meldingen toevoegt, toont, filtert, selecteert, aanpast en afhandelt.
Terugkijken
Heb jij het webinar gemist? Of wil je de presentatie en/of de opname van het webinar gewoon nog eens rustig terugkijken? Ga dan naar ons gebruikersportaal, MijnBGT. Daarop vind je zowel de presentatie (pdf) als de video-opname van het webinar terug. Voor MijnBGT is inloggen vereist. Gebruik je dg DIALOG BGT, maar heb je nog geen inlog voor MijnBGT? Vraag deze dan aan via onze helpdesk.
Meer weten?
Tot slot: ben jij geïnteresseerd in de besproken oplossingen? En wil je weten hoe ook jouw organisatie BGT-meldingen makkelijker kan verwerken met dg DIALOG BGT en FME? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij zijn er dagelijks mee bezig, en denken graag ook met jou mee!
Contact