Onze trainingen

Meer resultaat door training

Een goede kennis van het gebruik en de mogelijkheden van dg DIALOG BGT kan direct bijdragen aan de kwaliteit van de BGT. Wij helpen graag door je mee te nemen langs de verschillende processen, die het inwinnen, muteren, synchroniseren en gebruik van de BGT beschrijven. Dit doen we aan de hand van onderstaande opleidingen of hierop gebaseerde persoonlijke invullingen.

De meeste trainingen zijn online uit te voeren met een maximum van drie cursisten per sessie. Bij fysieke trainingen is het vaak mogelijk gebruik te maken van onze cursuslaptops.

A. Basis dg DIALOG BGT

Deze training behandelt de basisprincipes van het werken met dg DIALOG BGT. Na afloop ben je in staat mutaties uit te voeren op de BGT-database of in losse projecten. Eventueel kan gestart worden met een algemene introductie op de BGT.

B. Verdieping dg DIALOG BGT

In deze training behandelen we aanvullende functionaliteiten en ingebouwde controles, die samen helpen om kwalitatief goede data vast te leggen.

C. LV-Synchronisatie

Tijdens deze training leer je om de lokale kopie van de BGT synchroon te houden met de actuele stand van de Landelijke Voorziening en om de LV-BGT bij te werken met je eigen mutaties. Ook is er een variant specifiek voor ingenieursbureaus beschikbaar.

D. Berichtenverkeer (LV-BGT, BGT-BOR of BGT-BAG)

Bij de verschillende berichtenverkeertrainingen leer je om aan de hand van de werk- en verzendlijst de uitwisseling te beheren tussen de eigen BGT en de LV-BGT of de eigen BOR- of BAG-applicatie(s).

E. Landmeetkundige verwerking

Bij deze training staan de meetcoderingen en het meetverwerkingsproces centraal. Ook zijn varianten voor de uitwisseling met je meetapparatuur en het gebruiken van dg DIALOG BGT op de tablet PC beschikbaar.

F. 3D: Meten, profielen, DTM

In deze training leer je hoe tachymetrische of GPS-metingen opgezet moeten worden, zodat deze in 3D te toetsen en te verwerken zijn. Daarnaast leer je hoe van dergelijke metingen profielen en DTM’s gemaakt kunnen worden in dg DIALOG BGT.

G. Fotogrammetrie

Deze training is gericht op het inwinnen van fotogrammetrische data in dg DIALOG BGT. Dit kan op basis van een directe koppeling met Summit Evolution of met Eyebase.

H. BGT-data gebruiken: Oracle views

Tijdens deze training leer je om (materialized) views aan te maken en te gebruiken, in bijvoorbeeld QGIS, ArcGIS, FME of GeoServer.

I. Functioneel beheer

In deze training wordt de structuur en opslag van dg DIALOG BGT besproken, samen met het beheer van de metadata en de database. Indien van toepassing wordt ook de inrichting van het berichtenverkeer besproken.

J: Update nieuwste versie dg DIALOG BGT

Deze training legt aandacht op de nieuwe functionaliteiten die zijn toegevoegd aan de meest recente versie van dg DIALOG BGT. Hierbij wordt rekening gehouden met de verschillen met de tot noch toe gebruikte versie.

Meer informatie en aanmelden

Wil je je aanmelden voor een van de trainingen, of wil je eerst meer informatie ontvangen, vul dan het formulier in. Wij nemen snel contact met je op.

Contact

Heb je vragen over ons aanbod, of ben je op zoek naar iets wat niet in ons cursusaanbod is opgenomen? Neem dan contact met ons op.