Voorbeeld van wfs kadastrale kaart

Waar is mijn kadastrale achtergrondkaart gebleven?

Als gebruiker van dg DIALOG BGT maak je waarschijnlijk gebruik van de functionaliteit om kaartlagen weer te geven, die via PDOK beschikbaar zijn. Een veelgebruikte WFS (Web Feature Service) kaartlaag uit PDOK is de kadastrale kaart (BRK). Goed om te weten is dat hier nu een nieuwe versie van is. De oude versie is vanaf 2 mei 2024 niet meer beschikbaar. Dat heeft impact.

Helaas werkt deze nieuwe WFS (versie 5) niet meer in dg DIALOG BGT versie 7.11 of eerder. Om ervoor te zorgen dat dit weer werkt, hebben we een ingrijpende wijziging doorgevoerd in dg DIALOG BGT 7.12. De release daarvan is gepland in mei 2024.

Wat als je dg DIALOG BGT 7.12 nog niet hebt?

Als je de kadastrale kaart als achtergrond nodig hebt en je beschikt nog niet over dg DIALOG BGT versie 7.12, dan kun je twee dingen doen:

  1. Gebruik de kadastrale kaart, die PDOK als rasterlaag (WM(T)S) beschikbaar stelt. Daarvoor moet je in dg DIALOG BGT rasterprofiel aanmaken.

    Tip: maak het rasterprofiel aan in de metadata, zodat het beschikbaar is voor iedereen die deze Metadata gebruikt. De in te stellen url voor de WMTS is: https://service.pdok.nl/kadaster/kadastralekaart/wmts/v5_0?request=GetCapabilities&service=WMTS.
  2. Als je beschikt over dg DIALOG BGT versie 7.11.2, dan kun je de nieuwe functie gebruiken om een download van de kadastrale kaart uit PDOK te importeren in dg DIALOG BGT.

De nieuwe BRK WFS in dg DIALOG BGT versie 7.12
De nieuwe BRK WFS in dg DIALOG BGT versie 7.12

Meer informatie

Heb je nog vragen over de nieuwe kadastrale achtergrond? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag me je mee.