Kijk het webinar van dg DIALOG Web terug

Kijk het webinar terug over de aanstaande lancering van dg DIALOG Web

Als BGT-beheerder ben je vast bekend met de uitdagingen van het bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen. Het lijkt soms alsof je meer tijd besteedt aan het beheren van databases, servers en beveiliging dan aan je echte werk. Gelukkig is dg DIALOG Web een oplossing! Een poosje terug nodigden we je uit voor een webinar over de aanstaande lancering hiervan.

Dat veel beheerders zich herkennen in de bovenstaande situatieschets is wel duidelijk, want maar liefst 170 klanten namen deel aan het webinar. De chat stond vol met enthousiaste kreten en concrete vragen over deze op de cloud gebaseerde webtoepassing. Want vertel, hoe gaat het in zijn werk? Hoe verlopen het muteren, de authenticatie en autorisatie? In dit verslag nemen we je mee langs de hoofdlijnen van het webinar.

Wat werd er getoond?

Kees Baake en Bart van der Lely gaven de aanwezigen een inkijk in dg DIALOG Web. Middels een demo werd het muteerproces toegelicht. Ze lieten zien hoe je kunt downloaden naar de desktop-app, vervolgens wijzigingen aanbrengt en dan via dg DIALOG Web je project weer incheckt. Bart legde ook uit hoe het verlenen van toegang in zijn werk zal gaan. Zo kun je verschillende rollen met machtigingen opzetten. Dat schept mogelijkheden voor samenwerken met andere organisaties. Wil je de demo terugzien? Klik dan hier op de opname te bekijken (inlog via Mijn BGT).

In reactie op deze demo ontstond een prangende vraag bij een aantal klanten: “Als vanaf eind Q1 2024 dg DIALOG Web als SaaS-oplossing gebruikt wordt, blijft data in Oracle dan wel beschikbaar?” Het antwoord hierop is als volgt: de on-premise oplossing met Oracle blijft beschikbaar. De dg DIALOG Web-versie is alleen beschikbaar met een PostgreSQL database. Hierbij bieden we de mogelijkheid om via moderne technieken (API’s en vector tiles) de database in de cloud te benaderen voor conversie, gebruik en analyse.

Afbeelding van het webinar over dg DIALOG Web

What’s next? Jouw feedback!

In de komende weken wordt dg DIALOG Web klaargestoomd voor gebruik en we nodigen jou uit voor het testen ervan. Want wie anders dan de gebruiker levert ons de beste feedback? Vanaf half februari start de testfase. Je hebt alleen een beetje tijd, en een lokale installatie van dg DIALOG BGT 7.12 nodig. Test jij graag mee? Laat het ons meteen weten.

Wanneer live?

We verwachten dat dg DIALOG Web eind maart volgend jaar werkelijk ‘de lucht in gaat”. Om met de weboplossing te kunnen werken is dan wel versie 7.12 en een aanpassing van je huidige onderhoudscontract nodig. Sta jij te trappelen om als een van de eersten over te gaan? Maak dan nu alvast je interesse kenbaar.

Opname terugzien

Kon je niet aanwezig zijn bij het webinar, wil je het terugzien of de opname delen met een collega? De video-opname van het webinar en de bijbehorende PowerPoint-presentatie zijn beschikbaar via Mijn BGT (inloggen vereist). Gebruik je dg DIALOG BGT, maar heb je nog geen inlog voor Mijn BGT? Vraag deze dan aan via onze helpdesk.