BGT Gebruikersdagen 2019: “Kijken naar de toekomst”

Wat speelt er allemaal rondom de BGT en hoe speelt dg DIALOG BGT hierop in? Of in de woorden van Bart van der Lely: “Waar zijn we nu helemaal mee bezig?” Op mooie locaties in Zwolle, Leiden en Helmond kwamen gebruikers samen voor het antwoord op deze en vele andere vragen. Dit jaar moesten gebruikers ook ontsnappen aan de BGT en wierpen zij een blik op de toekomst.

Opening: we zijn goed bezig

Het inhoudelijke programma werd door Bart van der Lely (Sweco) geopend met de vraag waar we nu helemaal mee bezig zijn. Het antwoord? We zijn goed bezig met de BGT! Daarom is het nu tijd om naar de toekomst te kijken. Bijvoorbeeld naar dg DIALOG BGT versie 7.8, de mogelijkheden van 3D, de nieuwe interface van MOVE3 en meer ontwikkelingen. Gebruikers konden hun eigen 3D-bril knutselen, waarmee zij een stukje toekomst konden bekijken.

Want het kijken naar de toekomst moet natuurlijk samen mét de gebruikers gebeuren. We komen verder door over en weer feedback te geven en te luisteren naar de wensen en ontwikkelingen die er zijn. Tijdens de opening werd gebruikers dan ook gevraagd mee te denken over o.a. de volgende zaken:

  • Het terugdringen van het hoge aantal afkeuringen in het SVB-BGT portaal (dit is nu >30%). Lees onze eerdere tips om hier direct zelf mee aan de slag te kunnen
  • Actie rondom het informatiemodel geografie: IMGEO 2.2. Benieuwd wat je nu kunt al doen? Log in op het klantenportaal en lees de presentatie terug

Parallelsessies: FME, Berichtenverkeer, MOVE3 en inwinnen

Tijdens de parallelsessies passeerden uiteenlopende onderwerpen de revue. Zo liet Boudewijn Spiering (Sweco) zien hoe gemeente Rotterdam hapklare CAD- en GIS-brokjes maakt van geo-registraties, met behulp van FME. Ook konden gebruikers al hun (technische) vragen kwijt in een vraag-maar-raak-sessie. Er werden onder andere vragen gesteld over de multi-selectie, het Lagen-venster, Common Ground, Captivate foto’s in dg DIALOG BGT en meer.

Een sessie over het Berichtenverkeer kon uiteraard niet ontbreken: Ivo Noorhoff (Sweco) vertelde meer over de Berichtenverkeer-modules van dg DIALOG BGT. En wat de voordelen hiervan zijn voor verschillende organisaties. Door René Krul en Gerard Verkuijl werden gebruikers bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen van MOVE3 en inwinnen met dg DIALOG BGT. Wil je hierover verder meedenken? Meld je dan aan voor de bijeenkomst over Inwinning.

Ontsnappen aan de BGT

Voordat gebruikers na het inhoudelijke programma van de borrel konden genieten, moesten zij eerst weten te ontsnappen aan de BGT. En wel door de ‘escape BGT-experience’ te spelen. In groepjes kregen zij lastige vragen en opdrachten om op te lossen, wat er vaak fanatiek aan toeging! Uiteraard kon per dag maar één groep de winnaar zijn. Daarna kon iedereen bijkomen tijdens de afsluitende borrel.

Presentaties downloaden

Wil je de presentaties nog eens rustig doorlezen? Of was je helaas niet aanwezig en wil je zien wat je gemist hebt? De presentaties van de gebruikersdagen zijn beschikbaar via het klantenportaal. Let op: hiervoor heb je een inlog nodig. Ben je gebruiker van dg DIALOG BGT maar heb je nog geen account? Neem dan contact op met de helpdesk.

Graag tot volgend jaar!

Met de hoge opkomst en enthousiaste reacties was het weer een zeer geslaagde BGT Gebruikersdag. En dat is altijd weer spannend, want we kunnen natuurlijk niet écht in de toekomst kijken. Suggesties voor verbeteringen van de dg DIALOG BGT Gebruikersdagen zijn daarom altijd welkom. Neem contact met ons op als je vragen, wensen of ideeën hebt. En natuurlijk hopen we iedereen volgend jaar (weer) te zien!