Jonge vrouw steekt wijsvinger omhoog.

De URL voor de PDOK locatieserver is gewijzigd

Gebruikers van dg DIALOG BGT opgelet! Al geruime tijd is PDOK bezig met het verplaatsen van hun data van het Nationaal Georegister naar PDOK API’s. Afgelopen februari was ook de locatieserver aan de beurt. De oude URL is nog tot 2 augustus 2023 beschikbaar. Daarna moet iedereen over zijn op de nieuwe!

Waar gebruikt dg DIALOG BGT deze URL?

In dg DIALOG BGT maken we op twee plaatsen gebruik van de PDOK locatieserver; bij het zoeken op adres in het Navigatievenster en bij het plaatsen van Openbare Ruimte Labels (ORLs).

Hoe stel je de nieuwe URL in?

Om ook na 2 augustus 2023 deze functies goed te kunnen gebruiken moet de juiste URL ingesteld worden. Dit werkt als volgt:

  • Open dg DIALOG BGT zonder een project te openen.
  • Ga naar Configuratie | URLs.
  • Plak de nieuwe URL in het veld Locatieserver. Let op, dit is de nieuwe URL: https://api.pdok.nl/bzk/locatieserver/search/v3_1
  • Klik op [OK].
Invulveld in dg DIALOG BGT met nieuwe url voor PDOK locatieserver.

Tot slot…

De ingestelde URLs worden op de Centrale Locatie opgeslagen. Dat betekent dat als deze bij alle gebruikers goed ingericht staat, dat de instelling maar één keer aangepast hoeft te worden. Controleer eventueel de opslagplaats van de Centrale Locatie vanuit een project via menu Instellingen | Project. Het veld Centrale Locatie moet verwijzen naar een map waar alle dg DIALOG BGT gebruikers naar mogen schrijven.

Meer weten?

Gebruik jij dg DIALOG BGT, en kom je er niet uit? Laat het dan even weten via onze helpdesk.

Maak jij (nog) geen gebruik van dg DIALOG BGT, of wil je meer weten over alle mogelijkheden, neem dan ook vrijblijvend contact op. We vertellen je graag meer.