dg DIALOG BGT Gebruikersdagen 2017: een mooie community

Wat is er veranderd aan de BGT-wereld om ons heen? Deze vraag stond centraal tijdens de regionale dg DIALOG BGT Gebruikersdagen. Vooral nieuwe ontwikkelingen kwamen aan bod. Inhoudelijke presentaties werden afgewisseld met praktische sessies en demonstraties. Een programma waar de 140 deelnemers enthousiast op reageerden. Maar wij weten inmiddels dat het grootste enthousiasme ontstaat door elkaar (weer) te zien en spreken op deze dag. Vakcollega’s en vakspecialisten van Sweco, die al jaren samenwerken en ervaringen delen. Een mooie, waardevolle community die nog steeds groeit.

Praktische sessies

Een paar jaar geleden zijn we gestart met de regionale opzet en de gebruikersdagen vonden dit jaar plaats op 11, 16 & 18 mei in Uithoorn, Beilen en Roosendaal. De dag begon met twee sessies, waar deelnemers uit konden kiezen. Bijhouding met dg DIALOG BGT in de BGT-keten, waar het mutatieproces en de mutatieleveringen aan bod kwam. En een sessie over niet BGT-functionaliteit van dg DIALOG BGT waar uitleg werd gegeven over de landmeetkundige georiënteerde functies. Er was veel belangstelling voor de eerste sessie. En bij de tweede sessie waren aanwezigen aangenaam verrast over de hoeveelheid landmeetkundige functionaliteit (b.v. voor DTM en profielen) binnen dg DIALOG BGT, waar zij het bestaan veelal ook nog niet van kenden.

De laatste stand van zaken en wat komt eraan?

Bart van der Lely (productmanager Sweco) gaf in de middag een kijkje in nieuwe functies (o.a. 3D viewing en WFS). En aanwezigen werden bijgepraat over de laatste stand van zaken omtrent berichtenverkeer met BOR, SVB-BGT, BAG. En natuurlijk vertelde Bart vol enthousiasme over nieuwe versies die eraan komen (7.5.3) en over o.a. een nieuwe beheertool in 7.6 die het mogelijk maakt om exacter te achterhalen wat er is gebeurd, als het berichtenverkeer niet goed gaat.

Interessant waren ook de aansprekende voorbeelden van diverse gemeenten, die een deel van hun BGT-gegevens combineerden met andere data en filters. Om zo slim gebruik te maken van de BGT. Zoals Rotterdam die zo kentekenparkeren makkelijk kan controleren, of Peel en Maas om de kermisstandplaatsen goed in te richten en Amstelveen die alle details over begraafplaats Zorgvlied in kaart heeft.

Presentaties downloaden en foto’s terugkijken

Was u aanwezig en wilt u de presentaties nog even terugkijken? Of was u er helaas niet, maar wilt u graag zien wat u gemist heeft? Dat kan! De presentaties en foto’s van de gebruikersdag zijn online beschikbaar. U moet ingelogd zijn op ons klantenportaal op mijn.bgtsoftware.nl om de presentaties te kunnen zien. Bent u gebruiker van dg DIALOG BGT, maar heeft u nog geen account? Neem dan contact met ons op.

Op naar volgend jaar!

Wij kijken met een warm gevoel terug op de gebruikersdagen. En vonden het erg leuk om met alle deelnemers deze dagen gezellig af te sluiten met een pubquiz. Suggesties voor verbeteringen zijn natuurlijk altijd welkom en wij kijken alvast uit naar de volgende Gebruikersdag!