dg DIALOG BGT Gebruikersdagen 2018: kennis delen en… darten!

Sinds de BGT is ingevoerd als dé basiskaart van Nederland, hebben de ontwikkelingen bepaald niet stil gestaan. Nieuwe oplossingen en kansen dienen zich voortdurend aan. Wat moeten, kunnen en willen we hiermee? Dat was de vraag die centraal stond tijdens de BGT Gebruikersdagen dit jaar. Vakcollega’s en vakspecialisten kwamen samen om ervaringen en kennis te delen. Maar natuurlijk ook om bij te praten, te borrelen en fanatiek te darten!

VNG Realisatie en ontwikkelingen dg DIALOG BGT

Het inhoudelijke gedeelte werd plenair geopend met een presentatie van VNG Realisatie. Met als centrale vraag: ‘Hoe komen we tot een geïntegreerde objectenregistratie?’ Er werd een duidelijke oproep gedaan aan gemeenten: draag uw steentje bij door de BGT en BOR op elkaar af te stemmen, maar ook door aan te geven wat (lokaal) wel of juist niet werkt. Dit kan bijvoorbeeld via de kennisbank van VNG.

Plenaire sessie door Bart van der Lely
Plenaire sessie tijdens de BGT Gebruikersdag in Oudenbosch

Ook nam Bart van der Lely (Sweco) de aanwezigen mee in de wereld van dg DIALOG BGT. Hij vertelde enthousiast over toepassingen die nu al beschikbaar zijn, zoals het BGT-BOR berichtenverkeer, Geo-BAG en LV-BGT. Maar ook over de komende patchversie dg DIALOG BGT 7.6.3, de grotere versie 7.7 met onder andere een koppeling met Street Smart, en andere toekomstige ontwikkelingen. Bart riep de gebruikers op om vooral ook zelf ideeën en verbeteringen in te brengen. Bijvoorbeeld door aan te schuiven bij het gebruikersoverleg.

Parallelsessies: breed scala aan onderwerpen

Presentatie van Boudewijn Spiering
Parallelsessie in Oudenbosch

Tijdens de parallelsessies kwamen veel uiteenlopende onderwerpen aan bod. Zo gaf Boudewijn Spiering (Sweco) de aanwezigen een instructie van het Geo-BAG Berichtenverkeer. En in een andere presentatie kregen bezoekers inspirerende voorbeelden van de mogelijkheden van FME met dg DIALOG BGT.

Ook gaf Bas van Goor (Sweco) een toelichting over assetmanagement: hoe komen we van een enorme datastroom tot waardevolle assetinformatie? En nam René Krul (Sweco) de ontwikkelingen rondom de landmeetkundige opties van dg DIALOG BGT door.

Presentaties downloaden

Wilt u alle informatie nog eens rustig kunnen doorlezen? Of was u helaas niet aanwezig en wilt u zien wat u gemist heeft? De presentaties van de gebruikersdagen zijn beschikbaar via het klantenportaal. Let op: u moet hiervoor inloggen op het klantenportaal. Bent u gebruiker van dg DIALOG BGT maar heeft u nog geen account? Neem dan contact op met de helpdesk.

Naar de presentaties

Darten & lokale activiteit

Sinds enkele jaren worden de Gebruikersdagen lokaal georganiseerd en dat blijkt een schot in de roos. Dit jaar trok de stoet bijvoorbeeld langs Leidschendam-Voorburg (6 juni), Zwolle (12 juni) en Oudenbosch (19 juni). Aan het einde van de dag vond er een lokale onderdompeling plaats. Zoals in Oudenbosch een rondleiding door de bijzondere Basiliek: een kopie van de Sint Pieter in Rome.

  

De dag werd op alle 3 locaties informeel afgesloten met een borrel en een dartcompetitie. Spelers konden punten scoren door een ‘dg DIALOG BGT-gemeente’ te raken. De winnaars gingen uiteraard naar huis met professionele dartpijlen en dartbord.

Graag tot volgend jaar!

Suggesties voor verbeteringen van de dg DIALOG BGT Gebruikersdagen zijn uiteraard altijd welkom. Neem contact met ons op als u vragen, wensen of ideeën heeft. En we hopen u natuurlijk volgend jaar (weer) te zien!