dg DIALOG BGT: nu ook ondersteuning voor planinformatie

Op 28 februari 2017 heeft dg DIALOG BGT met succes de toets voor ondersteuning planinformatie behaald in de certificeringstoets van Geonovum. Daarmee is dg DIALOG BGT de eerste applicatie die alle BGT-certificeringen behaald heeft.

Waarom planinformatie opnemen?
Het doel van het opnemen van planinformatie (of plantopografie) is vooral om voorafgaand aan de realisatie van nieuwe of gewijzigde objecten de geplande situatie voor iedereen inzichtelijk te maken. Daarnaast kan bijvoorbeeld de BOR-applicatie objecten, inclusief alle voor BOR relevante extra kenmerken, tijdens de planfase al opvoeren en gebruiken.

Geplande objecten beschikbaar
Daardoor zijn objecten al beschikbaar voordat zij daadwerkelijk ingemeten zijn. Dit biedt de mogelijkheid planningen en begrotingen op te stellen voorafgaand aan een definitieve vaststelling van de nieuwe geometrie door de BGT. De BGT heeft tevens direct inzicht in komende mutaties en kan deze in haar eigen planning opnemen.

Eenmalig inwinnen
Zodra de status van de BGT-objecten omgezet wordt van ‘Plan’ naar ‘Bestaand’ blijven alle attributen en eventueel aanwezige koppelingen met andere registraties behouden. Eenmalig inwinnen in optima forma!

Meer weten?
Op de website van Geonovum kunt u meer informatie vinden over de certificering voor BGT-bronhouderssoftware.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of het gebruik van dg DIALOG BGT? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van maatwerkoplossingen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.