Wist je dat je dg DIALOG BGT ook kunt inzetten bij losse projecten?

Softwarepakketten voor de BGT zijn vaak bedoeld voor bronhouders om hun standaard datasets te beheren. Maar ook voor losse projecten is het handig om met het softwarepakket te kunnen werken. Wist je dat dit heel goed kan met een tijdelijke of vaste licentie van dg DIALOG BGT? Zo voldoe je ook als ontzorgende partij volledig aan de geldende BGT IMGeo standaarden.

Ontzorgen met dg DIALOG BGT

Gemeenten en provincies besteden losse projecten steeds vaker uit. Bijvoorbeeld voor het splitsen van weg- en groenvlakken, of het uitvoeren van landmeet opdrachten. Hierbij hoort natuurlijk ook het bijwerken van de BGT. Bronhouders vragen hierbij steeds vaker om zelfstandig de LV-BGT te updaten.

In dit soort gevallen kan het handig zijn om gebruik te maken van een ‘los’ softwarepakket om de opdrachten uit te voeren. Dit kan met een tijdelijke licentie van dg DIALOG BGT. Zo voldoe je aan de IMGeo standaarden en kun je aanpassingen direct doorsturen naar de Landelijke Voorziening (LV-BGT).

Is dit iets voor mij?

Als je als ingenieursbureau dg DIALOG BGT gebruikt, kun je ook zorgen dat je in je losse opdrachten synchroon blijft met de LV-BGT. Zonder een database in te hoeven richten. Zo kan je zowel korte als lange opdrachten zelfstandig uitvoeren. Ook wanneer het softwarepakket nog niet in huis is, kan dit met de tijdelijke licentie worden opgelost. Het is zelfs mogelijk om dg DIALOG BGT toe te passen bij losse projecten als de bronhouder gebruik maakt van een ander softwarepakket.

Stap voor stap

Hoewel het synchroon blijven met de Landelijke Voorziening wat extra tussenstappen vraagt, is het zeker mogelijk. Sommige stappen moeten handmatig worden uitgevoerd, bijvoorbeeld validaties op de gehele data. In ons stappenplan voor ingenieursbureaus voor LV-Synchronisatie in dg DIALOG BGT nemen we je mee in dit proces (let op: inlog verplicht).

Het stappenplan is een praktische handleiding voor ingenieursbureaus, die met dg DIALOG BGT LV-BGT-mutatiebestanden willen opleveren voor BGT-bronhouders. Het hele proces voor ingenieursbureaus wordt hierin stap voor stap beschreven:

  1. Nulstand verkrijgen
  2. Mutatie-project voorbereiden
  3. Mutaties uitvoeren
  4. Valideren mutaties
  5. Was/wordt bestand maken en verzenden

Meer informatie

De handleiding ‘LV-Synchronisatie in dg Dialog BGT’ voor ingenieursbureaus is voor gebruikers van dg DIALOG BGT beschikbaar via het klantportaal. Hiervoor heb je een inlog nodig, deze kun je aanvragen via de helpdesk. Wil je een (tijdelijke) licentie gebruiken? Voor kortlopende projecten is het voor bestaande gebruikers van dg DIALOG BGT ook mogelijk om een huurlicentie aan te vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op als je meer informatie wilt hebben.