dg DIALOG BGT versie 7.5 beschikbaar

De belangrijkste nieuwe functionaliteiten van versie 7.5 zijn:

  • Volledige ondersteuning voor horizontaal (BOR) en verticaal (SVB-BGT) Berichtenverkeer.
  • Gebruik van WFS.
  • 3D visualisatie.
  • Ondersteuning Summit Evolution, versie 7.3.
  • Opslag van gebruikersinstellingen in bestanden i.p.v. Windows Registry.

Een volledig overzicht van alle wijzigingen staat beschreven in het document ‘Update informatie dg DIALOG BGT versie 7.5’, te vinden in deze map (inlog vereist).

Geen conversie van projecten, metadata en ruimtelijke database
Het datamodel is gelijk aan versie 7.4. Voor de overstap van versie 7.4 naar 7.5 is geen conversie nodig van projecten, metadata of ruimtelijke database. Indien nu eerdere versies dan 7.4 gebruikt worden, is wel een conversie vereist.

Nieuwe versie Summit Evolution
Voor de koppeling met Summit Evolution is een nieuwe versie van Summit Evolution vereist, namelijk versie 7.3. dg DIALOG BGT versie 7.5 werkt niet meer samen met Summit Evolution versie 6.8.

dg DIALOG Beheerkaart niet meer beschikbaar
Vanaf versie 7.5 is het niet meer mogelijk dg DIALOG Beheerkaart te installeren. Gebruikers van dg DIALOG Beheerkaart wordt geadviseerd met versie 7.4 van dg DIALOG Beheerkaart te blijven werken. Alle data blijft uitwisselbaar met versie 7.5 van dg DIALOG BGT.

Gebruik BAG Koppelvlak
Voor het gebruik van dg DIALOG Koppelvlak voor BAG applicaties, zijn ten minste de volgende onderdelen vereist:

  • dg DIALOG Koppelvlak, ten minste versie 1.8.0.
  • dg DIALOG GeoXchange versie 7.5.0.

Gebruik StUF-Geo IMGeo Berichtenverkeer voor BOR
Het gebruik van het StUF-Geo Berichtenverkeer met BOR applicaties is een uitbreidingsmodule op dg DIALOG BGT. Naast dg DIALOG BGT zelf moeten aanvullende programma’s op de server geïnstalleerd worden. Wilt u gebruik gaan maken van het StUF-Geo Berichtenverkeer met BOR applicaties, neem dan contact op met onze helpdesk.

Gebruik StUF-Geo IMGeo Berichtenverkeer voor SVB-BGT
Het gebruik van het StUF-Geo Berichtenverkeer met het SVB-BGT is een uitbreidingsmodule op dg DIALOG BGT. Naast dg DIALOG BGT zelf moeten aanvullende programma’s op de server geïnstalleerd worden. Wilt u gebruik gaan maken van het StUF-Geo Berichtenverkeer met het SVB-BGT, neem dan contact op met onze helpdesk.

Versie 7.5 voorlopig op verzoek beschikbaar
Versie 7.5 zal in eerste instantie alleen op verzoek beschikbaar zijn. In overleg met Sweco kan vastgesteld worden wat de aanvullende benodigdheden zijn voor bijvoorbeeld Summit Evolution of een mogelijk koppelvlak met BAG of berichtenverkeer met BOR of SVB-BGT.

Heeft u vragen over dg DIALOG BGT versie 7.5 of wilt u de versie installeren, neem dan contact op met onze helpdesk.