Bruggen over rivier

dg DIALOG BGT versie 7.7 beschikbaar!

dg DIALOG BGT versie 7.7 is beschikbaar en kan gedownload worden via Mijn BGT. Gebruikers ontvangen via een e-mail hierover bericht. In dg DIALOG BGT versie 7.7 zijn een aantal belangrijke functionele verbeteringen en uitbreidingen doorgevoerd. Een overzicht.

  • In dg DIALOG BGT 7.6 is de verzendlijst geïntroduceerd. Hier bevinden zich berichten die via het StUF-Geo berichtenverkeer zijn verzonden of op het punt staan om te worden verzonden. In dg DIALOG BGT 7.6 was dit nog alleen voor de berichtenverkeer-module BAG geïmplementeerd. Vanaf dg DIALOG BGT 7.7 werkt het voor alle modules berichtenverkeer.
  • Street Smart is een applicatie van CycloMedia die toegang geeft tot het bekijken van panorama- en obliekfoto’s. In dg DIALOG BGT 7.7 is de functionaliteit van Street Smart geïntegreerd. Erg handig is de mogelijkheid van het inmeten van nieuwe coördinaten op een zeer eenvoudige manier. Op ‘Mijn BGT’ is een video opgenomen hierover.
  • Voor het gebruik van Street Smart via dg DIALOG BGT is de uitbreidingsmodule ‘interface met Street Smart’ benodigd. Hiervoor heeft u of een collega per post al een aanbieding van Sweco ontvangen. Is dit niet het geval, stuur dan een berichtje naar uw BGT-contactpersoon bij Sweco of naar de helpdesk ([email protected]).
  • Er is een vernieuwde koppeling met Trimble tachymeters beschikbaar. Hiermee kan op geavanceerde wijze gebruik gemaakt worden van de combinatie van Trimble hard- en software en dg DIALOG BGT op een tablet-pc.
  • Vanaf dg DIALOG BGT 7.7 is de ’Help,’ die op te roepen is vanuit de applicatie (via F1 of de diverse help-knoppen), niet meer meegeleverd met de applicatie zelf. In plaats daarvan wordt de help-functie geopend in de browser. De reden voor deze verandering is dat Sweco makkelijker aanpassingen kan doen in de online help-informatie en ook bij supportvragen kan verwijzen naar meer online informatie. De help-functie is versie-afhankelijk, wat wil zeggen dat bij een nieuwe release van dg DIALOG BGT de oude versie van dg DIALOG BGT blijft linken naar de bijbehorende versie van de online help-informatie.
  • Voor de inwinningsmethode van Plaatsbepalingspunten (PBP) kon op allerlei manieren de waarde ‘onbekend’ toegekend worden. Dit wordt dan uiteindelijk bij export naar BRAVO vertaald als ‘transitie’. Dit is ongewenst, daarom zijn veel functies aangepast zodat voortaan ’geconstrueerd’ als standaard inwinningsmethode gebruikt wordt. Ook zijn alle relevante imports uitgebreid met een mogelijkheid om de inwinningswijze en standaardafwijking op te geven.

Daarnaast zijn er nog vele kleine issues opgelost en zijn bestaande functies op onderdelen verbeterd en uitgebreid. Een volledig overzicht kunt u vinden in de update-informatie bij versie 7.7. Deze is ook beschikbaar en kunt u voorafgaand aan de installatie dus al inzien.

Downloaden en Meer informatie

Downloaden kan via ‘Mijn BGT‘ (inloggen vereist). Daar vindt u ook de bijhorende documentatie.

Heeft u vragen over dg DIALOG BGT versie 7.7, neem dan contact op met onze helpdesk.

Bent u nog geen gebruiker van dg DIALOG BGT en wilt u weleens kennismaken met de vele voordelen van dit BGT-pakket, vraag dan vrijblijvend een demosessie aan. Ook kunnen wij u helpen met onze overstapservice.