dg DIALOG BGT versie 7.8.2docx

dg DIALOG BGT versie 7.8.2 beschikbaar

dg DIALOG BGT versie 7.8.2 is nu beschikbaar en te downloaden vanaf Mijn BGT. Een greep uit de verbeteringen in deze versie:

  • Licentiecontrole: Er is een nieuwe mogelijkheid om de licentie van een Wibu dongle voortaan over te dragen naar de PC. Alleen bij het opstarten van dg DIALOG BGT is de dongle dan vereist. Daarna kan de dongle uit de PC verwijderd worden en is het mogelijk om zonder dongle verder te werken. Dit is vooral handig bij het gebruik van dg DIALOG BGT op tablet PC’s. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid, neem dan contact op met onze helpdesk.
  • Import: De vertaling van lagen naar objectcodes werkte sinds versie 7.8.0 niet goed. Dit leek alleen goed te werken voor classificatietabellen zonder hoofdletters. Dit probleem in de DXF-import is opgelost.
  • Landmeten: Sinds versie 7.8.0 werden de omschrijvingen van de grondslagpunten niet goed gekoppeld aan de inputfileset. Hierdoor werden nieuwe grondslagpunten bij een herberekening niet opnieuw berekend, maar vastgehouden op eerder berekende waardes. Dit is opgelost.
  • WFS: Het voorgedefinieerde WFS profiel voor de BRK is aangepast naar de nieuwe WFS versie 4. Daarnaast is de rotatierichting voor tekstlabels voortaan in te stellen bij WFS profielen. Dit is onder andere van belang voor de nieuwe BRK WFS, waar de tekstrichting van de perceelnummers een andere draairichting heeft dan voorheen.

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen, verwijzen wij naar het document ‘Wijzigingen in versie 7.8.2 t.o.v. versie 7.8.1’. Dit document kan ook gedownload worden vanaf het klantenportaal Mijn BGT.

Heb je nog vragen over de nieuwe versie van dg DIALOG BGT? Neem dan contact op met onze helpdesk.

Ben je gebruiker, maar heb je nog geen inlog? Vraag deze dan aan via de helpdesk.