dg DIALOG BGT versie 7.8 is nu beschikbaar!

dg DIALOG BGT versie 7.8 is nu beschikbaar en kan gedownload worden via Mijn BGT. Gebruikers ontvangen hier ook via e-mail een bericht over. In dg DIALOG BGT versie 7.8 zijn een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Ben jij benieuwd wat er nieuw is? Je leest hier vast een paar van de belangrijkste wijzigingen.

Geo-BAG berichtenverkeer: nu geschikt voor BAG 2.0

dg DIALOG BGT 7.8 ondersteunt het nieuwe datamodel voor BAG 2.0. Van BGT-softwareleveranciers wordt namelijk verwacht dat zij in het eerste kwartaal van 2020 klaar zijn voor het ontvangen van Geo-BAG 1.1 berichten. BAG-applicaties moeten al voor 1 januari 2020 in productie zijn voor BAG 2.0. Versie 7.8 van dg DIALOG BGT biedt hier ondersteuning voor.

Verbeteringen aan de werk- en verzendlijst

Nu steeds meer gebruikers intensief met het berichtenverkeer bezig zijn, krijgen we ook vaker suggesties voor verbeteringen. Aan de hand van deze feedback zijn in versie 7.8 veel aanpassingen gedaan in de werk- en verzendlijst. Zoals een melding die aangeeft of geometrie gelijk is bij het tonen van verschil tussen ‘was’ en ‘wordt’.

Interface met Eyebase

In versie 7.8 is een nieuwe module beschikbaar, de interface met Eyebase. EyeBase is de applicatie van Geodelta voor stereo-kartering uit luchtfoto’s. Met deze nieuwe koppeling kun je via EyeBase in 3D karteren. Het resultaat van het karteren in de 3D luchtfoto’s wordt direct opgeslagen in dg DIALOG BGT. Hierbij is er de keuze of de data 2D of 3D opgeslagen moet worden. Deze integratie tussen Eyebase en dg DIALOG BGT biedt de mogelijkheid om de BGT te controleren op actualiteiten en direct te actualiseren.

3D Venster

In versie 7.8 is het 3D venster vernieuwd. De grootste wijziging is de manier van navigeren in dit venster. Het in- en uitzoomen, pannen en roteren gaat bijvoorbeeld veel eenvoudiger. Daarnaast wordt met enkele klanten al getest met het inwinnen en beheren van echte 3D objecten. Deze functionaliteit is nog volop in ontwikkeling, maar onze consultants leggen je graag de mogelijkheden uit. 

Eerder gaven we al een voorproefje over de vernieuwingen van dg DIALOG BGT in versie 7.8. In dit bericht lees je uitgebreid over de verbeteringen en uitbreidingen van dg DIALOG versie 7.8.

Downloaden en meer informatie

dg DIALOG BGT versie 7.8 is vanaf nu te downloaden via Mijn BGT (inloggen vereist). Daar vind je ook de bijbehorende documentatie. 

Heb je vragen over versie 7.8? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag alles over onze software en over de verbeteringen in de nieuwe versie.

Update januari 2020

Sinds 23 januari 2020 is versie 7.8.1. beschikbaar waarin nog enkele verdere verbeteringen zijn doorgevoerd. Lees over de verbeteringen in dg DIALOG BGT versie 7.8.1.

Ben je nog geen gebruiker van dg DIALOG BGT, maar wil je eens kennismaken met de voordelen van dit BGT software pakket? Vraag dan vrijblijvend een demosessie aan.