Straatnamen in de BGT, ook wel Openbare Ruimtelabels, zijn bijzondere objecten. Elke straatnaam die in de BAG is opgenomen moet zijn plek in de BGT krijgen. Nu is het zo dat bij veel bronhouders de regels niet altijd juist gehanteerd zijn. Vaak is er nog ‘oud zeer’ aanwezig uit de initiële vulling. We helpen je graag om een veelvoorkomende fout te verhelpen.
Foutje in de BGT

Na een analyse van de BGT van heel Nederland, blijkt niet alles volgens de afspraken te verlopen. Er zijn veel bronhouders bij wie dezelfde straatnaam, met hetzelfde BAG-ID, als meerdere losse objecten is geplaatst. Ook bij veel dg DIALOG BGT-gebruikers komt dit voor.
Hoe moet het dan wel?
Als een straatnaam meerdere keren geplaatst is omdat de straat zo lang is, moeten die straatnamen als één multi-tekst (een collectie) worden opgevoerd in de BGT.
Geonovum heeft dit in een aparte werkafspraak als volgt bevestigd: de juiste wijze van opnemen van Openbare Ruimtelabels (ORL’s) in de BGT, is door 1 ORL met 1 IMGeo-identificatie en meerdere labelposities aan te leveren aan de LV-BGT.
In 2 stappen opgelost
Kent jouw data gevallen waarbij veel ORL’s niet goed in de BGT staan en wil je dit niet handmatig hoeven oplossen? Of twijfel je hierover en wil je het zekere voor het onzekere nemen? Dat kan, wij kunnen dit automatisch voor je nagaan en indien nodig oplossen. Dat voorkomt jou veel zoekwerk en handmatige acties. Het oplossen kan in 2 simpele stappen:

- Stuur ons een check-out van alleen de straatnamen, OF: een StUF-Geo bestand met daarin alleen de straatnamen
- Binnen enkele dagen ontvang je van ons een gecorrigeerd bestand dat je direct aan Bravo kunt aanbieden
Het kost ons 1 dag om de foutieve data aan te passen. Deze werkzaamheden worden verrekend via een lopende strippenkaart of een aparte opdracht.
Contact
Heb je vragen over dit bericht of over dg DIALOG BGT? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.
Foto boven aan artikel door Kitty Terwolbeck