Geomatics Day 2017 in Delft

Geomatics Day 2017: Hoe ziet jouw toekomst eruit?

De innovatieve wereld van Geomatics verandert razendsnel. Ontwikkelingen als Internet of Things en Smart Cities met autonome auto’s en drones zorgen voor enorme datasets en technische uitdagingen. Tijdens de Geomatics Day 2017 ontmoetten studenten, alumni en andere Geo-informatie professionals elkaar op de TU in Delft. Wij waren erbij en lieten zien hoe leuk werken bij Sweco is!

Werken aan de toekomst bij Sweco

Bij het vakgebied Geomatics staat het verzamelen, analyseren en leveren van geografische informatie voorop. Hoe helpt dat ons bij het begrijpen en vormgeven van de wereld om ons heen? Deze vraag stond centraal tijdens de Geomatics Day 2017. De onderwerpen die hiermee samenhangen kwamen aan bod in uiteenlopende presentaties en discussies.

En wij waren er natuurlijk bij! Hoe bouwt Sweco aan de toekomst? En belangrijker: bij ons kun je met veel verantwoordelijkheid en vrijheid werken aan jouw toekomst. Werken bij Sweco betekent een unieke combinatie van IT en engineering. Zo wil jij toch ook jouw carrière beginnen? Veel geïnteresseerden kwamen dan ook kijken naar de presentatie van Sweco Adviseur Rosann Aarsen (oud-student MSc Geomatics), waarin 2 interessante Sweco projecten werden gepresenteerd.

Smart Traffic en de Kiltunnel

Denk bijvoorbeeld mee aan een uitdagend project als Smart Traffic. Daarbij wordt verkeer actief gemonitord en gemanaged met een nieuw C-ITS product: een Cooperative Intelligent Transport Systems. Dit product maakt gebruik van bestaande sensoren en detectors in de weg om de werking van verkeerslichten te optimaliseren voor een betere verkeersdoorstroming. Het is samen met de TU Delft ontwikkeld.

Ook de Kiltunnel in Dordrecht vormt een uitdaging: Wat voor impact heeft de verzwaring van de dijk voor de tunnel die eronderdoor loopt? Een verzameling van data van de afgelopen 2 jaar is beschikbaar maar op dit moment gebeurt hier niets mee. De dijk is nooit verzwaard waardoor alleen de nulstand wordt gemonitord. Ga jij de uitdaging aan om met de verzamelde data een meerwaarde te leveren aan bijvoorbeeld het beheer van de tunnel?

Bekijk de presentatie van Rosann Aarsen op de Geomatics Day 2017 voor meer informatie over deze projecten en over werken bij Sweco.

Kom werken bij Sweco!

Denk je nu: bij dat bedrijf wil ik wel werken of stage lopen? Dat kan! En naast het werken aan projecten hebben we het natuurlijk ook gezellig met elkaar tijdens Sweco feesten, teamuitjes, hackathons, en allerlei andere leuke events. Ook kun je deelnemen aan het Sweco Persoonlijk Succesprogramma (SPS), geheel gericht op jouw ontwikkeling.

Interesse?

Neem contact met ons op! We vertellen je graag meer over de stagemogelijkheden en onze vacatures. Bel of mail met Jan Bakker, teamleider Geomatics bij Sweco [email protected] T 06 -51 54 35 11.

Contact