Passende puzzelstukjes

Handig: ‘de was-wordt contourvergelijking’

Op 15 augustus 2018 is in BRAVO de zogenaamde segmentencontrole, oftewel de ‘was-wordt contourvergelijking’, weer aangezet. Als er door je mutaties in de BGT nieuwe gaten of overlappingen dreigen te ontstaan in de LV-BGT, dan wordt er een waarschuwing afgegeven. Maar wist je ook dat dg DIALOG BGT vanaf versie 7.6 al over eenzelfde controle beschikt? Handig om aan de basis al een controle uit te voeren voordat je een nieuwe levering doet.

Waarschuwing

De segmentencontrole in BRAVO geeft een waarschuwing in het verwerkingsverslag van een mutatielevering wanneer geconstateerd wordt dat door mutaties objecten niet meer exact aansluiten of dat er gaten ontstaan in de landsdekkende BGT. Op dit moment wordt er enkel nog een waarschuwing afgegeven. De aanlevering wordt dus nog niet definitief afgekeurd. De verwachting is dat dat binnenkort wel het geval zal zijn. (Update november 2018: intussen wordt geen waarschuwing meer afgegeven.)

Was-wordt contourvergelijking in dg DIALOG BGT
De ‘was-wordt contourvergelijking’ in dg DIALOG BGT

Controle in dg DIALOG BGT

Reden te meer dus om gebruik te maken van de ‘was-wordt contourvergelijking’ in dg DIALOG BGT. Deze functie is te vinden in het menu Gereedschap | Validatie | IMGeo en kan direct uitgevoerd worden op spatial. Hij werkt op het tijdsinterval ‘Gewijzigd t.o.v. LV-BGT’ en constateert dus vooraf al of de eerstvolgende mutatieleveringen nieuwe gaten zouden bevatten of dat objecten mogelijk zouden overlappen met objecten al aanwezig in de LV-BGT.

Vragen?

Ben je gebruiker van dg DIALOG BGT en heb je vragen over toepassing van deze functie, neem contact op met onze helpdesk of een van onze adviseurs. Ben je nog geen gebruiker van dg DIALOG BGT en wil je weleens kennismaken met de vele voordelen van dit BGT-pakket, vraag dan vrijblijvend een demosessie aan. Ook kunnen wij je helpen met onze overstapservice.

Demosessie of overstappen?