Je eigen werkvoorraad overzichtelijk opslaan en beheren in dg DIALOG BGT?

Bij het berichtenverkeer tussen de BGT, de BOR en de BAG wordt in dg DIALOG BGT een werklijst gebruikt, waar alle mutaties als een werkvoorraad in komen te staan. Vanaf dg DIALOG BGT versie 7.10 kun je ook voor andere mutaties een overzichtelijke werkvoorraad in een werklijst maken. Hiervoor ontwikkelen we een apart tabblad en een specifieke functionaliteit. We hebben hier standaardfunctionaliteit van gemaakt, waardoor het ook werkt zonder de module berichtenverkeer. Elke organisatie, die met dg DIALOG BGT werkt, kan hier gebruik van maken.

Overzicht in de werkvoorraad

Stel dat je een lijst hebt met 100 bomen (puntobjecten), die wel in BOR staan maar niet in BGT. Dan wil je deze lijst controleren en waar nodig de BGT direct aanpassen. Met de nieuwe functionaliteit kun je de punten dan importeren in dg DIALOG BGT en direct toevoegen aan de werklijst. Alle bomen worden dan een aparte record in de werklijst en worden voorzien van een omschrijving (bijvoorbeeld ‘boom wel in BOR niet in BGT’). Via de check-out kun je dan één of meerdere bomen nakijken, de benodigde BGT-aanpassing doen én afvoeren van de werklijst.

Het doel van deze nieuwe functionaliteit is om meldingen die uit alle hoeken van het BGT-speelveld komen, op één plaats vast te leggen. De meldingen kun je straks zelf toevoegen en afhandelen tijdens je dagelijkse werk met dg DIALOG BGT. Zo creëer je overzicht in de werkvoorraad en kun je de kaart nóg makkelijker actueel houden.

Zelf meldingen toevoegen

Welke meldingen je wilt toevoegen kun je helemaal zelf bepalen. De meldingen kunnen overal vandaan komen: het resultaat van een naverkenning of mutatiesignalering, een resultaatlaag, een eigen constatering, de output van een analyse met FME of een eenvoudige lijst met coördinaten van locaties waar iets mee aan de hand is. Het kan om één locatie gaan of om grote aantallen.

Wat je per melding in elk geval nodig hebt is geometrie (punt, lijn of vlak). Vervolgens kun je er een omschrijving aan toevoegen en aangeven wie deze melding oppakt. Dat laatste is handig als je wilt dat één iemand deze meldingen verwerkt of dat een specifieke aannemer de betreffende meldingen moet verwerken. De invoerdatum en melder worden automatisch toegevoegd.

De afbeelding hieronder laat een werklijst zien, die door Loket31 is aangemaakt en vervolgens door Sweco is toegevoegd aan de werklijst. Een mooi praktisch voorbeeld van deze nieuwe functionaliteit. Hiermee maken we het bijhouden van de BGT  weer een stukje eenvoudiger en overzichtelijker.

Contact

Deze nieuwe functionaliteit is te gebruiken vanaf dg DIALOG BGT versie 7.10. Deze versie komt naar verwachting uit in het derde kwartaal van 2021. Wil je nu alvast meer weten over deze functionaliteit? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee.