Puzzelstukken

Segmentencontrole in BRAVO geeft geen waarschuwing meer af

In augustus van dit jaar is in BRAVO de zogenaamde segmentencontrole, oftewel de ‘was-wordt contourvergelijking’, aangezet. Als er door mutaties in de BGT nieuwe gaten of overlappingen dreigden te ontstaan in de LV-BGT, dan werd er eerst nog een waarschuwing afgegeven. Sinds kort wordt er geen waarschuwing meer gegeven, maar wordt de levering definitief afgekeurd. Voor ons een goede reden om u nogmaals erop te wijzen dat dg DIALOG BGT vanaf versie 7.6 al over eenzelfde controle beschikt. Door van tevoren, in dg DIALOG BGT, al een controle uit te voeren kunt u dus voorkomen dat uw levering afgekeurd wordt.

Controle vanuit dg DIALOG BGT

De functie waarmee u zo’n ‘was-wordt contourvergelijking’ kunt uitvoeren in dg DIALOG BGT, is te vinden in het menu Gereedschap | Validatie | IMGeo en kan direct uitgevoerd worden op spatial. Hij werkt op het tijdsinterval ‘Gewijzigd t.o.v. LV-BGT’ en constateert dus vooraf al of de eerstvolgende mutatielevering nieuwe gaten veroorzaakt of dat door mutaties nieuwe overlappen dreigen te ontstaan in de LV-BGT.

Was-wordt contourvergelijking in dg DIALOG BGT
De ‘was-wordt contourvergelijking’ in dg DIALOG BGT

Vragen?

Bent u gebruiker van dg DIALOG BGT en heeft u vragen over de toepassing van deze functie, neem dan contact op met onze helpdesk of een van onze adviseurs.

Bent u nog geen gebruiker van dg DIALOG BGT en wilt u weleens kennismaken met de vele voordelen van dit BGT-pakket, vraag dan vrijblijvend een demosessie aan. Ook kunnen wij u helpen met onze overstapservice.

Gratis demosessie