BAG API versie 7.9

Straatnamen en huisnummers blijven plaatsen? Stap voor 1 oktober over naar versie 7.9

Voor het plaatsen van straatnamen en huisnummers haalt dg DIALOG BGT de benodigde informatie rechtstreeks uit de LV-BAG. Tot en met dg DIALOG BGT versie 7.8 gebruikten we hiervoor de BAG Bevragen service van het Kadaster. Het Kadaster heeft alleen aangekondigd deze service in oktober 2021 te beëindigen. De schakel tussen de LV-BAG en dg DIALOG BGT wordt daarom vernieuwd. Wil je zonder problemen straatnamen en huisnummers kunnen blijven plaatsen in dg DIALOG BGT? Stap dan voor 1 oktober over naar versie 7.9.

Waarom is het nodig om over te stappen naar versie 7.9?

In het eerste kwartaal van 2021 heeft het Kadaster een nieuwe service in gebruik genomen om informatie uit de LV-BAG op te vragen: de BAG API Individuele bevragingen. Om toegang te krijgen tot de nieuwe BAG API heb je een Key nodig, die je via het Kadaster kunt aanvragen. Deze Key stel je vervolgens in dg DIALOG BGT in bij de Gebruiksinstellingen. Dit kan alleen vanaf dg DIALOG BGT versie 7.9, want in versie 7.8 is deze mogelijkheid nog niet verwerkt.

BAG API

Dezelfde service, maar met een nieuwe techniek

Met de nieuwe BAG API Individuele Bevragingen kan de BAG via verschillende zoekingangen worden bevraagd. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op basis van een BAG ID of een postcode-huisnummercombinatie. Eigenlijk verandert er niet zoveel ten opzichte van de oude methode. Het is dezelfde service, maar met een andere techniek. In dg DIALOG BGT blijven de functies ‘Plaats ORL’ en ‘Plaats NAR’ er precies hetzelfde uitzien.  

Stap voor 1 oktober over naar dg DIALOG BGT versie 7.9

Het Kadaster heeft aangegeven dat het abonnement op de BAG Bevragen service in oktober 2021 wordt stopgezet. Vanaf dat moment heb je dus de BAG API Individuele Bevragingen nodig. Wil je hier gebruik van maken en straatnamen en huisnummers kunnen blijven plaatsen in dg DIALOG BGT? Stap dan voor 1 oktober over naar versie 7.9.

Meer informatie

Wat je precies moet doen om de BAG API in dg DIALOG BGT te kunnen gebruiken hebben we beschreven in dit stappenplan. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder.