Sweco gaat voor koppeling BGT en BAG

Het berichtenverkeer tussen dg DIALOG BGT en BOR-applicaties is inmiddels gerealiseerd en de eerste organisaties brengen dit al in de praktijk. Nu is er een nieuwe belangrijke stap gezet. Sweco gaat ook de uitwisseling tussen de BGT en BAG ondersteunen volgens de nieuwe berichtenstandaard (StUF-Geo BAG). Met deze koppeling gaan dg DIALOG BGT en uw BAG-applicatie nog beter dezelfde geometrische taal spreken. En dat biedt veel mogelijkheden voor u en uw organisatie.

Geo-BAG: van tig naar één koppelvlak

Geo- en BAG-applicaties moeten nu vaak apart geraadpleegd worden. Door gebruik te gaan maken van StUF-Geo BAG, kunt u  voortaan via één centraal koppelvlak gegevens uitwisselen. Dit koppelvlak zorgt ervoor dat dg DIALOG BGT en uw BAG-applicatie en daarmee Geo- en BAG-afdelingen, gestandaardiseerd gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. Hierdoor kan geografische informatie uit de BGT eenvoudig worden toegevoegd aan BAG-objecten. Andersom kunnen mutaties op BAG-objecten worden overgenomen in de BGT.

Naast een flinke tijdswinst wordt ook de bijhouding van beide registraties eenvoudiger. Ten slotte verbetert de kwaliteit van de BGT en BAG met deze koppeling aangezien beide registraties hierdoor onderling consistent zijn.

unieke samenwerking

De afspraak over StUF-Geo BAG is vastgelegd in een convenant. Het convenant is getekend door verschillende softwareleveranciers van GEO- en BAG-applicaties en wordt gestuurd vanuit KING en Geonovum. Dit maakt het een unieke samenwerking binnen de geo-keten.

 

 

 

 

 

 

 

De koppeling BGT en BAG is naar verwachting eind 2017 beschikbaar in dg DIALOG BGT om u optimaal te kunnen laten profiteren van de vele mogelijkheden.