Sweco zeer goed beoordeeld door VNG Realisatie

Eind 2017 is een marktverkenning afgerond naar producten van verschillende leveranciers. Deze marktverkenning is tot stand gekomen door een collectieve inspanning van een representatie van 109 gemeenten actief in het GGB (Gemeentelijk Geo Beraad) en gefaciliteerd door VNG Realisatie (voorheen KING).

Het doel van de marktverkenning, zoals gepresenteerd in een eindrapport, was inzicht te verkrijgen in de stand van zaken omtrent huidige oplossingen. Ook werd gevraagd naar toekomstige oplossingen voor het beheren van landelijke geografisch georiënteerde basisregistraties, w.o. de BGT en de hieraan gerelateerde infrastructuur componenten.

De door SWECO gepresenteerde producten werden op alle getoetste onderdelen als uitstekend beoordeeld. De rapportage noemt de software-oplossingen van SWECO ‘doorgewinterde producten, die oplossingen bieden op basis van beproefde technologie, waarop nog steeds geïnnoveerd wordt.’ Dit vormt een mooie bevestiging voor de huidige gebruikers van de SWECO producten en is een uitnodiging voor hen die overwegen onze producten te gaan gebruiken.