Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee kiezen voor dg DIALOG BGT

Syntrophos is het Shared Service Center voor de gemeenten Nissewaard, Brielle en Westvoorne en levert ondersteunende diensten op het gebied van geo-informatie, ICT en de basisregistraties. Daarnaast wordt de BGT ook bijgehouden voor de gemeenten Hellevoetsluis en Goeree-Overflakkee. Door de krachten te bundelen is het mogelijk meer kwaliteit te behalen tegen lagere kosten. Na een succesvolle pilotfase heeft de organisatie ervoor gekozen om de BGT voor de 3 gemeenten met dg DIALOG BGT te gaan verzorgen. Het gebruiksgemak en snelheid van de applicatie was een van de doorslaggevende redenen.

Samenwerkende gemeenten

Sinds 2015 zijn er veel nieuwe gebruikers van dg DIALOG BGT bijgekomen. Bij de nieuwkomers waren opvallend vaak gemeenten die besloten hebben de BGT gezamenlijk aan te pakken en ook samen een aanbesteding uit te zetten voor de selectie van een BGT-applicatie. Als Shared Service Center op het voormalige eiland Voorne-Putten was ook Syntrophos op zoek naar een overtuigende BGT-oplossing.

Pilot

In de afgelopen maanden heeft Syntrophos in de praktijk kunnen kennismaken met dg DIALOG BGT (èn MOVE3). In de vorm van een pilot werd de BGT-registratie van de gemeente Nissewaard (bestaande uit de voormalige gemeenten Spijkenisse en Bernisse) in dg DIALOG BGT ingeladen. Vervolgens kregen medewerkers de gelegenheid data te muteren en andere relevante acties uit te voeren. Zo kon het systeem worden getest en konden de medewerkers kennismaken met de werking en functionaliteit van het systeem. Al vrij snel werd duidelijk dat met name het gebruiksgemak, maar ook de performance positief werden beoordeeld. De uitgewerkte mutaties van enkele maanden werden in 2 dagen tijd verwerkt en succesvol geleverd aan de LV-BGT.

Productie

Nu de opdracht is verleend, wordt direct de implementatie gestart. De flexibele en meewerkende houding van de ICT-afdeling van Syntrophos heeft er voor gezorgd dat binnen drie dagen na installatie de eerste mutatie al geleverd is aan de LV-BGT. Als alle medewerkers gewend zijn aan dg DIALOG BGT en de beschikbare functionaliteit zal voor een verdere optimalisatie doorgepakt worden met de uitrol van het StUF-Geo berichtenverkeer.

Overstappen

Natuurlijk willen wij ook u laten profiteren van de mogelijkheden van dg DIALOG BGT. Als dat betekent dat u van een ander pakket naar ons wilt overstappen, dan helpen we u graag daarbij. Met onze ervaring en vakkennis kunnen wij u ontzorgen, zodat u zich volop kunt richten op het gebruik van de BGT en het behalen van resultaat. Vraag naar onze overstapservice, of vraag eerst een demoversie aan. Als u andere vragen heeft, of gewoon wat meer informatie wenst, dan kunt u uiteraard ook geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

CONTACT