Wat zou u uit uw data kunnen halen met een BGT-dashboard?

Uw data is natuurlijk het meeste waard wanneer u er nuttige informatie uit kunt halen. Dat kan op meerdere manieren. Eén van die manieren is via een dashboard. Daarmee kunt u beschikbare data heel makkelijk opvragen, filteren en presenteren. Zo krijgt u meer overzicht en haalt u nog onbekende informatie naar boven. Daarom hebben wij met data uit dg DIALOG BGT een test- dashboard gemaakt. Het product is nog niet in gebruik, maar we inspireren u graag met de eventuele mogelijkheden. En natuurlijk horen we graag welke overzichten u met dashboards uit uw database zou halen.

Voorbeeld: Breda

Met een voorbeeld laten we zien wat er allemaal mogelijk kan worden gemaakt met BGT-dashboards. Stel uw vraag is: hoe krijg ik inzicht in de mutaties in mijn gemeente? Dit kan heel makkelijk en overzichtelijk worden beantwoord met een dashboard. In deze testfase is een oudere dataset van gemeente Breda gebruikt.

dashboard

De afbeelding is een screenshot van het ontwikkelde test-dashboard. Met dit dashboard wordt het aantal, het type en het soort mutatie gevisualiseerd binnen een zelf in te stellen tijdvak en wijk. Op die manier kunt u het totaal aantal mutaties overzichtelijk weergeven, in dit voorbeeld voor de wijk ‘Breda centrum’. Daarmee is heel precies uw vraag beantwoord.

Specifieke vragen beantwoorden met filters

Met dashboards kunt u ook een specifiekere vraag beantwoorden. Wilt u bijvoorbeeld weten hoeveel toevoegingen er zijn gedaan in een bepaalde periode, in een bepaalde wijk? Of wilt u juist van alle wijken vergelijken in welke wijk de meeste wijzigingen zijn toegebracht? Door enkele filters toe te passen laat de interactieve kaart u binnen enkele seconden het gewenste antwoord zien. Dit kan bijvoorbeeld in een staafdiagram, zoals op de bovenste afbeelding.

Is dit interessant voor u?

Dit zijn voorbeelden van vragen die met een dashboard beantwoord kunnen worden.  Zo kun je dg DIALOG BGT-data op een andere manier te presenteren, zodat verbanden en patronen inzichtelijk worden en verschillende overzichten ontstaan. Dit allemaal om uw beheerproces beter te doorgronden en inzichtelijk te maken.

Mail of bel ons met ideeën voor een dashboard!

Of dit interessant kan zijn voor uw werk, kunt u natuurlijk het beste zelf bepalen. Welke informatie zou u met een dashboard tevoorschijn willen toveren? Neem contact op met Bart van der Lely via T +31 88 8114048 of [email protected] als u ideeën heeft voor een dashboard en hier graag over mee wilt denken.