kadastrale kaart dg DIALOG BGT

Wil jij ook over een volledige kadastrale kaart beschikken in dg DIALOG BGT?

De kadastrale kaart (BRK) kun je als WFS-laag direct raadplegen in dg DIALOG BGT. Maar om de server van de overheid niet te overbelasten, is er sinds kort een beperking op het aantal objecten dat je via de BRK-WFS kunt ophalen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om op deze manier de volledige kadastrale kaart van een gemeente of dorpskern op te halen. Sweco wil het inlezen van een volledige BRK daarom als importoptie beschikbaar stellen in dg DIALOG BGT.

Ontbrekende informatie op de kaart

Op de kadastrale kaart kun je in dg DIALOG BGT zowel de kadastrale grenzen als de perceelvlakken via WFS tonen en naar een project kopiëren. Als je ver inzoomt, werkt de WFS-laag voor de kadastrale kaart goed. Je kunt op deze manier dus nog wel een klein stukje van de kaart ophalen, maar als gemeente wil je vaak een groter gebied kunnen zien. Zo niet, je hele gemeente.

Om grotere datasets van de BRK op te halen, bestaat ook de optie om deze in GML-formaat te downloaden via PDOK. Via de algemene GML-importoptie van dg DIALOG BGT kun je de geometrieën uit de BRK nu al inlezen. Op deze manier is het alleen niet mogelijk om attributen of andere kenmerken uit de BRK over te nemen, zoals perceelnummers of de status van een perceelgrens.

Een volledige kadastrale kaart in dg DIALOG BGT

Een aantal gemeenten heeft aangegeven gebruik te willen maken van een volledige kadastrale kaart, inclusief attributen en kenmerken uit de BRK. Daarom onderzoeken wij op dit moment de mogelijkheid om de volledige BRK als importoptie beschikbaar stellen vanaf versie 7.10. Hierin willen we direct de definitieve, administratieve en voorlopige BRK-grenzen en perceelnummers inzichtelijk maken. Zo kun je in één oogopslag zien wat de status is van de BRK-grenzen en perceelnummers en hoef je dit niet meer één voor één op te vragen.

Aan de slag met een volledige kadastrale kaart?

Wil jij ook gebruik maken van een volledige BRK import? Wij zijn heel benieuwd wat jouw wensen zijn en welke BRK-gegevens voor jou van belang zijn.

Voor een aantal gemeenten hebben we als pilot de BRK ingelezen als dg DIALOG BGT-project. Heb jij hier ook behoefte aan, zodat je met een volledige kaart kunt werken? En wil je hier op korte termijn al mee aan de slag in dg DIALOG BGT? Dan kunnen we de kadastrale kaart nu alvast voor je inlezen. Neem contact op met René Krul.