Wist je dat… de attribuutdefinitie synchroon moet zijn voor het berichtenverkeer?

Het kan voorkomen dat er objectcodes uit de metadata zijn verwijderd, maar niet uit spatial. Voor bestandsverwerking is dat nog geen probleem. Bij inkomende berichten via berichtenverkeer kunnen dan echter objectcodes worden gebruikt die wel in spatial aanwezig zijn maar niet in de metadata. Als u over gaat op het berichtenverkeer is het daarom belangrijk dat de attribuutdefinities van de metadata gelijk zijn met spatial.

Wat betekent dit?

Het berichtenverkeer kijkt direct naar de spatial database en ziet ook de objectcodes die niet in de metadata aanwezig zijn. Als de objectdefinities niet gelijk zijn kunnen er objecten ontstaan op ongedefinieerde objectcodes. Dit zorgt ervoor dat deze objecten niet op de kaart worden getoond, en niet meekomen in een check-out of export. Het gelijk maken van deze definities tussen de metadata en spatial is geen onderdeel van de implementatie van het berichtenverkeer. Het is dus belangrijk dat u ervoor zorgt dat dit synchroon is, voordat het berichtenverkeer operationeel is.

Wat kunt u doen?

In de instructievideo ‘Hoe beheer je de objectdefinitie’ legt Roeland Boeters (adviseur BGT) stap voor stap uit hoe het beheren van de objectdefinitie werkt in dg DIALOG BGT. In dg DIALOG BGT zit een tool om de attribuutdefinitie tussen spatial en de metadata te vergelijken. Het beste is als u direct zelf de vergelijking uitvoert tussen de metadata en spatial.

Om dit te doen, opent u de metadata in dg DIALOG BGT en logt u in op de BGT-database. Dan gaat u naar: Bewerken | Vergelijk attribuutdefinitie met spatial. Vervolgens wordt de vergelijking automatisch uitgevoerd en verschijnt een venster met de verschillen. Treft u verschillen aan? Wij adviseren u om Sweco in te schakelen om deze op te lossen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u meer weten over het berichtenverkeer? Neem contact met ons op! Bijvoorbeeld via het contactformulier op onze website. Of rechtstreeks met Roeland Boeters via T. 088-811 45 71 of E. [email protected].